X

RedBull straight line nu ook officieel een wedstrijd!

Iedereen keek vorig jaar met verstomming naar de nieuwe uitvinding van RedBull voor de offroad motorsport. De RedBull straight line was iets heel nieuws voor deze sport. Op één lange ritme sectie van zo’n 800meter en zonder bochten namen de beste supercross rijders ter wereld het tegen elkaar op. Ze stonden ook niet allemaal tegelijkertijd aan de start zoals we gewoon zijn, maar de wedstrijdjes werden één Vs. één verreden. Vorig jaar was het nog spielerei maar dit jaar is het menens.

Vorig jaar nog maakte RedBull een prachtig filmpje (video onderaan) over hun nieuwe uitvinding. Met rijders als James en Malcolm Stewart, Ryan Dungey, Marvin Musquin, Cole Seely, Jessy Nelson … maakten ze er een leuke dag van met de motor. In tegenstelling tot andere keren moesten er deze keer geen bochten genomen worden. Het circuit waar ze toen op moesten rijden was een gigantisch lang recht stuk van zo’n 800m dat bestond uit één lange ritme sectie. Toen reageerden zowel het publiek als de rijders erg enthousiast en dit jaar pusht RedBull dit tot het uiterste.

De RedBull Straight line wordt vanaf dit jaar een echte wedstrijd. Op 4 Oktober zullen de 32 beste supercross rijders ter wereld deze uitdaging aan gaan. De autoclub raceway van Fairplex zal omgetoverd worden tot een ware supercross hemel … maar dan zonder bochten. De competitie zal heel simpel zijn. De rijders nemen het in één Vs. één wedstrijden tegen elkaar op en de beste rijder uit 3 races stoot door naar de volgende ronde. Het beste aan dit alles is dat we het nog kunnen bekijken ook, zo zal NBC dit opnemen in hun RedBull signature series programmering. Wij kijken er in ieder geval naar uit welke supercrosser er het meeste ritme heeft en het beste met de druk kan om gaan!

Tekst: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven
Foto: RedBull