Roczen en Baggett winnen in Thunder Valley

Ken Roczen en Blake Baggett hebben de derde wedstrijd van de Lucas Oil Pro Motocross Championship gewonnen in Thunder Valley – Lakewood Colorado. Voor Ken Roczen was het zijn tweede zege op rij en Blake Baggett pakte zijn eerste van het seizoen.

450 Class
Ken Roczen pakte op het snelle circuit van Thunder Valley zijn tweede de zege op rij in deze 450 Nationals. De eerste reeks moest hij nog laten aan James Stewart maar in de tweede reeks hield hij teamgenoot Ryan Dungey mooi achter zich en pakte zo de reekszege en meteen ook de eindwinst. James Stewart die de eerste reeks won pakte in de herneming een derde plaats en dat leverde hem de tweede plaats op in de eindstand. Ryan Dungey die in de eerste reeks even in de fout ging en hiermee als vierde finishte, moest in de tweede reeks de duimen leggen voor teamgenoot Ken Roczen. Meer dan een derde plaats op het podium zat er niet in voor Dungey. Ken Roczen heeft na drie races een voorsprong van 12 punten op Dungey en 30 punten op derde man James Stewart.

450 Class (Moto Finish)
1. Ken Roczen, Germany, KTM (2-1)
2. James Stewart, Haines City, Fla., Suzuki (1-3)
3. Ryan Dungey, Belle Plaine, Minn., KTM (4-2)
4. Trey Canard, Shawnee, Okla., Honda (3-4)
5. Josh Grant, Riverside, Calif., Yamaha (5-6)
6. Brett Metcalfe, Australia, Kawasaki (9-5)
7. Malcolm Stewart, Haines City, Fla., Suzuki (7-8)
8. Andrew Short, Colorado Springs, Colo., KTM (6-9)
9. Weston Peick, Wildomar, Calif., Suzuki (10-7)
10. Jake Weimer, Rupert, Idaho, Kawasaki (8-12)

250 Class
Hier leek Jeremy Martin zijn zegereeks verder te zetten in Thunder Valley. Martin won nog wel de eerste reeks en scoorde hiermee al zijn vijfde zege op vijf reeksen. Maar in de tweede reeks kwam de leider in de tussenstand niet verder dan een zesde plaats. Dus kregen we in de tweede reeks een andere winnaar met name Blake Baggett. De titelverdediger pakte met een vierde plaats en de reekszege in de tweede reeks de totaal overwinning. De tweede plaats op het podium was voor Justin Bogle en Jeremy Martin mocht als derde mee op het podium. In de tussenstand heeft Jeremy Martin 26 punten voorsprong op zijn teamgenoot Cooper Webb en 47 punten op de Fransman Christophe Pourcel. Blake Baggett staat op de vierde plaats met een achterstand van 49 punten.