X

Nederlands blessurenieuws GC259 & DP46

De Nederlanders zullen met een gemengd gevoel afzakken naar Lommel. Davy Pootjes die dominant als hij was leek af te stormen richting de 125cc titel heeft bij een training in Olmen zijn schouder ontwricht. Langs de andere kant zien ze wel weer Glen Coldenhoff aan de start verschijnen na zijn slepende blessure.

Davy Pootjes
De kersverse aanwinst van het RedBull KTM fabrieksteam zal in 2014 niet meer in actie komen, althans niet meer op een 125cc. Het supertalent uit Ammerzoden ontwrichte tijdens een training in Olmen zijn schouder, waardoor zijn kansen op de 125cc titel helemaal weg zijn. Na een bezoekje bij de specialist in Eeklo blijkt de enige oplossing tegen deze blessure een operatie te zijn. Davy zal een extra stukje been op zijn schouderblad krijgen waardoor het later moeilijker zal zijn voor de schouder om uit de kom te schieten. Door deze ingreep zal Pootjes twee maanden van de motor zitten. Na deze twee maanden zal er meteen getest worden met de 2015 MX2 fabrieksmotor en beginnen de voorbereidingen voor het volgende seizoen.

Glen Coldenhoff
Over Glen hebben we beter nieuws te melden. De Rockstar Europe Suzuki fabrieksrijder zal in Lommel zijn wederoptreden maken na een lange slepende blessure. Een zware blessure aan zijn knie was het verdict na een valpartij ter voorbereiding van de GP van Valkenswaard. Coldenhoff zit nu ondertussen een maand op de motor en ondanks een handblessure die hij tijdens zijn revalidatie opliep voelt hij zich nu toch fit genoeg om de GP van Lommel mee te rijden. Dan mag Glen nog niet eens 100% zijn, in de afwezigheid van landgenoot Jeffrey Herlings zie ik in hem een gevaarlijke kandidaat voor de GP zege!

Tekst: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven
Foto: CDS