X

Robin Bakens rijdt de MX2 GP van Lommel mee!

Er zal dit weekend een extra Belg aan de start staan tijdens de GP van Lommel. Robin Bakens was in staat om een wildcard op te pikken voor zijn thuis GP en zal het aanstaande weekend zijn opwachting maken in de MX2 klasse.

Pas dinsdag kreeg de Waaslander de bevestiging dat de inschrijving in orde was en hij tussen Tixier en Co in de Lommelse zandbak mag spelen. Ter voorbereiding is hij dan enkele dagen in het zand gaan testen om een optimale vering te hebben en enkele nieuwe onderdelen te testen. Deze testen verliepen goed en Robin zakt met een goed gevoel af naar Limburg. “Er ligt natuurlijk wat druk op mijn schouders, is normaal als je een GP mee rijdt. Maar ik ga toch proberen gewoon fun te hebben, als ik plezier beleef loopt alles net dat tikkeltje vloeiender dan wanneer ik verstijft aan de start kom.” Aldus Robin Bakens.

Niet alleen de testdagen verliepen vlot voor de Bakens Yamaha rijder. Vorige week stond er de zwarte cross op het programma. De resultaten, een 21-22-DNF-16e plaats, geven niet weer hoe goed het gevoel op de motor was. Robin Bakens: “Ook al is de typische zwarte cross baan, zonder knippen en diepe sporen, niet meteen iets voor mij, toch vond ik mijn draai behoorlijk goed. Jammer genoeg zat ik vaak in het gedrang in de start waardoor ik zowel in twee van de vier reeksen helemaal achteraan kon aansluiten. De snelheid zat wel goed, wat mij een beetje vertrouwen geeft voor de GP.”

Toen we Robin vroegen hoe het was om op de zwarte cross te rijden kregen we het volgende antwoord: “Het is een geweldig groot en goed georganiseerd evenement. Het is bijna niet te beschrijven over wat voor een gek gevoel het geeft om rondom rond de baan een mensenzee te zien staan die constant staan te juichen en te supporteren. Wat ook wel apart is, is dat je gerust dronken aan de finish lijn kunt komen, er werd zodanig met bier gegooid dat kan je je niet voorstellen. Dit hele weekend is gewoon één groot feest. Toch sta je als rijder op de paddock erg mooi afgeschermd en heb je geen enkele last van de feestvierders, dit was echt top gedaan door de organisatie, een dikke pluim daarvoor. Als het aan mij ligt ben ik hier volgend jaar weer van de partij!”

Met dank aan: Steven Braems boor- en betonwerken, Arai Helmets, Leatt protectives, EKS Brand Goggles, Gaerne Boots, BEST products, Putoline motorcycle oils, Yamaha Belgium, Van Hasselt exhausts, TMV, Twin Air, No Limit Graphics, Fietswereld Bijvank, Renthal, Muc-Off, Acerbis, Bakens Yamaha, Pirelli, Spirit suspension, REV Training.

Foto’s: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven