X

Van Horebeek wint in Orp-Le-Grand

Nadat België dagen geteisterd werd door regen baat het prachtige circuit in Orp Le Grand in de zon. Het lijkt als het ware er op dat de weergoden motorcrossfans zijn. Zoals u misschien al gelezen heeft is de eigenaardigheid dit jaar dat het parcours in de omgekeerde richting word verreden. Leuk dat is het wel. Het circuit leen er zich perfect voor! Zo bewijst de interessante kwalificatiewedstrijd die we meteen voorgeschoteld krijgen door de Inters Open. Onze vrienden Kevin Strijbos en Jeremy Van Horebeek maken er van de start aan er een leuk kijkstuk van. Niks laat vermoeden dat we kijken naar ‘maar’ een kwalificatiewedstrijd. De man die aan het langste eind trok in het duel was de leider in het Belgisch kampioenschap, Jeremy Van Horebeek. Dit voor Kevin Strijbos en Davide Guarneri.

In de eerste manche in Orp zagen we Jeremy Van Horebeek de kopstart nemen. De Yamaha Rinaldi piloot deed dit voor Davide Guarneri en Kevin Strijbos. Kevin Strijbos ging meteen tewerk op Davide Guarneri, maar eens voorbij de TM-Piloot was de leider in de wedstrijd de ‘Jerre’ al ver gaan vliegen. De Rockstar Energy piloot probeerde nog met verwoede pogingen maar deze mochten niet baten. Een tweede positie na Van Horebeek was het hoogste haalbare voor de man uit Wuustwezel. De derde plaats was weggelegd voor Davide Guarneri die nipt Romain Febvre wist af te houden.

De tweede manche kregen we meer van het zelfde. Wederom was het Jeremy Van Horebeek die zich met een kopstart in een uitstekende positie wist te manoeuvreren. Kevin Strijbos kende daarentegen een weer net iets mindere start. De ‘Jerre’ die het beste seizoen uit zo’n nog jongere carrière meemaakt zette meteen de wedstrijd naar z’n hand. Z’n dichtste achtervolger in het kampioenschap Kevin Strijbos maakte een snelle opmars en wist zo nog knap tweede te finishen voor de Italiaanse gast piloot Davide Guarneri. Romain Febvre eindigde zoals in de eerste manche knap vierde op z’n 350 Husqvarna.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Frederik Van Eeckhoven