X

Ook Josh Hill rijdt 24MX Supercross!

Josh Hill is meeste recente naam die werd toegevoegd aan de indrukwekkende startlijst voor de allereerste 24MX Supercross in het Zweedse Stockholm op 11 oktober. De Leading Edge Kawasaki/C4MX rijder is er lang niet de enige Amerikaan met naam en faam. Supercross Lites kampioen Jason Anderson, Weston Peick, Vince Friese, Mike Alessi, Shane McElrath en Nick Schmidt zeiden al eerder toe.

De 24MX Supercross wordt verreden op een authentieke SX baan die in de Tele2 Arena wordt aangelegd op de afmetingen die de AMA toppers gewend zijn. Een uitdaging die de 25-jarige Hill op het lijf is geschreven. Josh heeft de flow en de techniek die zelfs de moeilijkste SX banen er makkelijk laten uitzien! Hoewel hij er lang uit lag met een blessure, na zijn verschrikkelijke crash tijdens zijn voorbereiding op de X Games in 2010, groeit Hill nu weer naar zijn beste vorm.

Afgelopen seizoen eindigde hij 8ste in het Monster Energy AMA Supercross kampioenschap, ondanks drie gemiste ronden. Door zijn podiumplaats in New Jersey, de voorlaatste ronde van het kampioenschap, bracht hij zijn totaal op 11 AMA Supercross podiums (9 in de 450 klasse, 2 in de Lites).

De oudere broer van KTM fabrijksrijder Justin werd vooral bekend door zijn 2008 SX zege in Minneapolis toen hij Ryan Dungey en Kevin Windham klopte. Toch heeft Hill nog steeds de snelheid en het talent om de beste supercrossers ter wereld het leven zuur te maken. Zo wist hij vorig jaar nog zilver te pakken tijdens de X Games MotoX wedstrijd! Wordt Josh Hill dé verrassing van de 24MX Supercross?

Josh Hill: “Normaal gesproken was ik enkele jaren terug al van de partij geweest in Gothenburg voor de supercross daar, maar dat ging uiteindelijk niet door. Nu is het dan eindelijk zover met 24MX SX in Stockholm. Ik kijk er ontzettend naar uit om naar Zweden te gaan en om het publiek een goede show te geven!”

Meer info vind u op supercross.nu