Rui Goncalves is nog niet klaar om de MXGP te verlaten !

Rui Goncalves is nog niet klaar om de MXGP te verlaten !
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Portugees Rui Goncalves geeft aan dat hij nog steeds over de snelheid en fysieke conditie beschikt om met de besten te kunnen meestrijden in de MXGP klasse. Hij hoopt dan ook spoedig een nieuwe deal voor volgend jaar bekend te kunnen maken. De voormalige MX2 vice-wereldkampioen reed de voorbije jaren steeds op fabrieksmotoren zoals bij Red Bull KTM en Honda Martin, maar kreeg dit jaar bij het Britse Bike it Yamaha Cosworth ondanks grote inzet af te rekenen met een team waarbij de meerderheid van de ontwikkeling bijna volledig naar de MX2 motor ging.

goncalves_FP4A0745_mxm

Goncalves, die komend weekend opnieuw zal uitkomen voor Portugal op de MXON in Letland als één van de langst meedraaiende rijders op de startlijst, behaalde dit jaar 9 top-10 noteringen van de 34 reeksen in totaal. Rui kwam pas laat in de winter tot een overeenkomst bij het team en werd gedurende het seizoen geplaagd door ziekte en enkele kleine blessures.
‘ Dit is echt geen goed seizoen, zeker geen hoogtepunt in mijn carrière… Maar ik heb veel bijgeleerd’ was de reactie van de ervaren Goncalves na afloop van de laatste GP in Mexico.

goncalves_FP4A1227_mxm

RG: ” We hebben niet dezelfde ontwikkelingsmogelijkheden als de fabrieksteams hier, dus het was vooral ikzelf en mijn mekanieker die deden wat we konden. Ik zou graag Yamaha bedanken voor hun steun. De basis van de motor is heel goed en het was leuk om de settings te zoeken die het beste bij mij passen. “

Door zijn lange GP-carrière, die begin 2000 van start ging, heeft Goncalves jaren ervaring, waarbij hij gerenommeerd is als fijne rijder die de motor goed aanvoelt en kan afstellen. Hij is er zelf van overtuigd dat dit nog niet het einde van zijn carrière in de MXGP klasse is. ‘ Het is ongelofelijk! Ik ben nu 29 en doe dit nu al 13 jaar. Toen ik klein was besefte ik dat ik heel hard aan het werken was aan mijn techniek en dat ik waarschijnlijk op een dag de motivatie om nog verder te gaan zou verliezen. Maar integendeel krijg ik meer en meer energie om iedereen te laten zien dat ik er nog ben, naarmate ik ouder aan het worden ben. Ik ben niet oud en ook niet jong maar ik heb 13 jaar ervaring achter de rug. Ik kijk alvast steevast uit naar 2015!

LEES MEER  Wilson Todd tekent bij Honda Australia

goncalves_FP4A9658_mxm

Goncalves wordt momenteel volgens de geruchten gelinkt aan het Italiaanse Ricci team, die volgend jaar met Husqvarna motoren aan de start zouden komen.  Mogelijks wordt van Rui verwacht dat hij financieel zelf ook bijdraagt. Bike it Yamaha Cosworth daarentegen zullen zich naar alle waarschijnlijkheid puur op het MX2 kampioenschap focussen.

mxm_goncalves_GPMEXICO_14_CDS_3314

Tekst: Adam Wheeler / www.ontrackoffroad.com
F
oto’s: CDS

Uw reacties

Ook te lezen

 • Motocrossreglement 2022: dit zijn de belangrijkste wijzigingen!

  Motocrossreglement 2022: dit zijn de belangrijkste wijzigingen!

  De KNMV heeft het motocrossreglement voor 2022 bekendgemaakt. In dit reglement zijn een aantal wijzigingen gedaan ten opzichte van het voorgaande reglement. In dit artikel leggen we uit wat de …
 • Niels Wennemars in het ONK125

  Niels Wennemars in het ONK125

  Minder dan twee jaar geleden kwam Niels Wennemars in aanraking met motocross. Tijdens de eerste lockdown heeft de zoon van voormalig wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars (46) kennis gemaakt met deze …
 • Davy Pootjes in MXGP met JWR Honda

  Davy Pootjes in MXGP met JWR Honda

  Na ‘n moeilijke periode met veel blessures is er nu eindelijk goed nieuws voor Davy Pootjes! De 23-jarige motorcrosser maakte vandaag bekend dat hij volgend seizoen in het WK MXGP …
 • Walter Roelants voor tweede keer naar Dakar Rally

  Walter Roelants voor tweede keer naar Dakar Rally

  Na de zware vorige editie van de Dakar Rally leek het erop dat Walter Roelants genoegen zou nemen met één deelname. Hij reed toen de race uit en vestigde meteen …