X

Anderson en Husqvarna winnen 24MX Supercross !!!

Jason Anderson van het Rockstar Energy Husqvarna Factory racing heeft de 24MX Supercross in het Zweedse hoofdstad Stockholm gewonnen. Het was trouwens voor Anderson meteen ook zijn debuut op de FC450 Husqvarna en voor het merk Husqvarna ook een symbolische overwinning en dit in het thuisland Zweden.

Anderson pakte dan ook de holeshot in de finale en ronde dit mooi af met een zege op zijn FC450. Hij won dan ook met een ruime voorsprong de finale voor de 14.000 fans die aanwezig waren in de Tele2 Arena van Stockholm.

Het was voor Husqvarna een mooie avond met ook daarbij nog eens het debuut van Jason Anderson op de FC450 erbij. Die nam dan ook de tijd voor een bedrijfsbezoek en een bezoek aan het Husqvarna museum. “Dat was vrij koel” zei Anderson. “Ik slaagde erin om de holeshot te nemen en dan proberen zo foutloos mogelijk rond te rijden. Ik vond het geweldig om met de Husky te kunnen rijden hier in Zweden en dan ook te winnen. Alles liep perfect vandaag en voelde me ook de hele dag goed.”

Results 24MX Supercross – Stockholm, Zweden
1, Jason Anderson, USA Husqvarna
2, Mike Alessi, USA, Suzuki
3, Phil Nicoletti, USA, Yamaha
4, Josh Hill, USA Kawasaki
5, Shane McElrath, USA KTM

Tekst : @Kris…
Foto : Husqvarna