X

Officieel : Ricci Racing op Husqvarna in 2015

Husqvarna Motorcycles is erg verheugd om aan te kondigen dat ze volgend jaar met het ervaren Italiaanse MX-Team Ricci Racing gaat samenwerken. Het Ricci Racing team krijgt dus in 2015 de officiële ondersteuning van de fabriek en het materiaal. Hiermee gaat Husqvarna haar aanwezigheid in de MXGP paddock nogmaals uitbreiden.

Met deze ondersteuning van de Husqvarna motoren zal het Italiaanse Ricci Racing team vier piloten in drie verschillende kampioenschappen neerzetten. De meest ervaren rijder word Rui Goncalves die op de 450FC in de MXGP klasse zal aantreden. In de MX2 komen de Zwitser Christopher Valente en de Bulgaar Michael Ivanov op de FC250 te zitten. De vierde rijder in het team word de Italiaan Filippo Zonta die op de TC125 komt te zitten.

Rui Goncalves op de 450FC Husqvarna in 2015 !!!

Ilario Ricci (Ricci Racing Team Manager): “Ik ben heel blij met deze overeenkomst met Husqvarna. Ik hoop dan ook dat het een lang en lonend avontuur word. We hopen dan ook dat we met onze ervaring in deze nieuwe samenwerking terug naar de top in de wereldkampioenschap komen. Ik ben dan ook zeer enthousiast om met Rui Goncalves te kunnen werken omdat hij toch wel op zeer hoog niveau ervaring heeft in de MXGP. Ik geloof dat hij het potentieel heeft om mooie resultaten te leveren volgend seizoen. Christopher Valente is een jonge Zwitser met wie ik vroeger al heb samengewerkt. We zullen ons dan ook goed voorbereiden in het pre-seizoen en dan hoop ik geleidelijk aan grote vorderingen te maken. Met de jonge Italiaan Filippo Zonta starten we in de EMX125, het is een opkomend talent en naar mijn mening kunnen we wel het podium bereiken”.

Foto : CDS / Husqvarna
Tekst : @Kris…