X

Persbericht: Michael Hool wint de NK MX2-titel!

Gemert – Op het prachtige circuit van Oss heeft Michael Hool zich verzekerd van de KNMV NK MX2-titel. De Stabilo-rijder wist voor de elfde keer dit seizoen een NK te winnen. Daarnaast verzekerde hij zich op circuit ‘De Witte Ruijsheuvel’ van de titel. De manche overwinningen gingen niet naar de 23-jarige Limburger die wel het dagklassement wist te winnen bij organisator MC Oss.

MX2:
Door de aanwezigheid van vijf klasses werd er besloten om de MX2 samen te laten rijden met de MX Open-klasse. Niet ideaal voor de MX2-rijders zeker met het startterrein in Oss dat direct fors omhoog loopt. De eerste manche begint niet lekker voor Michael die buiten de top vijftien aan de wedstrijd begint. In ruim tien minuten wedstrijd weet hij zich naar de vijfde plaats te werken. Dit lijkt het maximale maar in de slotfase komen Widmann en Vannooten met elkaar in botsing in hun duel om de derde plaats. Michael weet hiervan te profiteren en klimt naar de derde plaats. In de slotfase krijgt leider Satink een probleem en hij moet het tempo laten zaken. Eric Leijtens kan hierdoor de leiding overnemen en de manche winnen. Michael lukt het net niet om het Satink nog moeilijk te maken.
De tweede manche begint beter en Michael komt in de top tien uit de startblokken voor de wedstrijd over 25 minuten en twee ronden. Het tempo ligt direct hoog en de eerste ronde wordt achter Roel van Oort op een achtste plaats volbracht. Van Oort, smorgens het snelste in de trainingen, probeert zesde man Wassink te passeren maar deze geeft zich niet zomaar gewonnen. In de derde ronde lukt het en ook Michael weet te profiteren. Hetzelfde geldt voor Leijtens die na acht minuten wedstrijd Michael voorbij gaat en in de aanval gaat op Van Oort. Met succes want Leijtens weet Van Oort te pakken iets wat Michael maar niet wil lukken. Halverwege de wedstrijd valt Leijtens uit met een lekke achterband en weet Michael ook Van Oort te pakken. Deze geeft niet op waardoor het duo langzaam maar zeker op jacht gaat naar derde man Nijkamp. Van Oort pakt de vierde plaats weer terug waardoor het een spannende finale beloofd te worden. De KTM-rijder uit het team van Hans de Brouwer probeert het links en rechts maar meer dan de vijfde plaats zit er deze keer niet in. Beide manches wordt Michael tweede waarmee hij de dagwinnaar wordt in Oss. Daarbij verzekert hij zich van de titel in het KNMV NK MX2!

MX2 Dagklassement:
1 Michael Hool NL KTM 2-2
2 Roel van Oort NL Yamaha 8-1
3 Bas Vaessen NL Suzuki 3-3

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Kees Siroo