X

Simpson dichtbij verlenging bij Hitachi KTM

Brits kampioen Shaun Simpson zou dicht bij een verlenging zijn voor  volgend jaar bij het Hitachi machinery construction UK KTM team. Zo zou de beste satelliet-team rijder volgend jaar opnieuw op de 450SX-F te zien zijn, en op een oranje motor voor eigen publiek de nummer 1 plaat te dragen voor het Brits kampioenschap. Simpson, die in 30 van de 32 reeksen punten wist te scoren en tot na de voorlaatste GP vijfde stond in de WK stand, bleef dit jaar de beste Engelse rijder in de MXGP klasse. Hij stond op het podium in Lommel en kwam in aanmerking voor een fabriekszitje totdat Romain Febvre vroegtijdig inging op een aanbod van Yamaha en Villopoto uiteindelijk besloot om GP’s te rijden.

De 26- jarige Schot brak na 3 GP seizoenen door in 2008 in het team van Roger Magee. Daar behaalde hij zijn eerste GP trofeeën (en die van het team) en behaalde de Britse MX2 titel. Terug komen bij het team in 2014 was voor Simpson een hoogtepunt in zijn carrière nadat hij voordien moeite had om een juist team te vinden waar hij zich goed voelde. (Honda, Yamaha, TM…)
“We zijn dichtbij een overeenkomst en wat zeer belangrijk is voor mij , is dat we kunnen verder bouwen in een vertrouwde omgeving die een positieve invloed op mij heeft. ‘, aldus Simpson.  ‘ Het einde van het seizoen was niet zo goed maar het is een feit dat we verder moeten kijken dan de teleurstellingen in Brazilië en de MXON om tot de vaststelling te komen dat we het dit jaar zo slecht niet hebben gedaan. Roger heeft enkele aanpassingen op het oog op volgend seizoen en gezien het in 2014 goed ging zie ik geen reden waarom we volgend jaar geen gelijkaardig of zelfs beter seizoen kunnen hebben.’

Dit weekend staat Simpson aan de start van de Weston Beach race, waarna hij naar de International Dirt bike show in Stonleigh, UK zal gaan op het einde van de maand. Daarna is het tijd voor een korte break in Thailand met zijn vriendin Rachael. Hij is reeds begonnen met een licht trainingsschema maar zal in november beginnen met het echte werk onder begeleiding van Step 1 fitness expert Kev Maguire. ‘Ik werk nu reeds 18 maanden met Kev en hij heeft mijn schema’s compleet veranderd. Hij heeft me naar een fysieke conditie gebracht waarvan ik nooit had gedacht dat dit mogelijk was. Ik wist dat het goed werkte want ik werd niet vermoeid ondanks dat ik de GP’s, het Brits kampioenschap en  enkele races in België en Nederland deed. Hij kent de sport, belt mij dagelijks op voor een update en maakt een specifiek plan voor mij.

Het doel van Shaun is om te testen in december om dan verder te gaan met trainen. Mogelijk zal hij de koude weersomstandigheden hier ontvluchten en uitwijken naar Spanje in de winter. De winnaar van de Gp  van Lierop in 2013 verblijft tijdens het seizoen in België en zal vanaf januari, wanneer het seizoen stilaan weer op gang begint te komen opnieuw zijn thuisbasis verlaten.

Text Adam Wheeler – OTOR

Foto’s : CDS