USGP 2015 in Glen Helen

USGP 2015 in Glen Helen
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Zonet is bekend geraakt dat Amerika in 2015 en 2016 het MXGP circus terug welkom zal heten! De zogenaamde ‘USGP’ zal als laatste Grand Prix van het seizoen verreden worden op 20 september en dit op het legendarische parcours van Glen Helen. Met de deelname van Ryan Villopoto aan het volledige MXGP kampioenschap, zal zonder tegenslagen de USGP dit maal wel beschikken over wat vorige maal ontbrak: een Amerikaanse topper aan de start!

Daarnaast is een deelname van o.a. Red Bull KTM, Rockstar Energy Husqvarna en piloten van seriesponsors zoals Fox en Thor niet ondenkbaar waardoor komende jaren de Grand Prix van ‘The United States’ misschien wel zou kunnen uitgroeien tot een vaste waarde. In 2017 zal Glen Helen de ook de ‘Motocross des Nations’ mogen ontvangen.

PERSBERICHT: 2015 MXGP of USA, Glen Helen Raceway
FUNCHAL (Portugal) 08 October 2014 – Youthstream’s President, Giuseppe Luongo, and President of Glen Helen Raceway, Inc, Bud Feldkamp, met in Rome last Sunday to finalize the agreement for the organization of the 2015 and 2016 Monster Energy FIM MXGP of USA and the 2017 Monster Energy FIM Motocross of Nations in Glen Helen.

After 4 years MXGP will be returning to US soil and to one of the most prestigious tracks in the world; Glen Helen will be the hosting venue of the last MXGP event of the season on the 20th September 2015.

According to Bud Feldkamp, President of Glen Helen Raceway, Inc.:‘With another opportunity to once again host a USGP and work with Giuseppe, Glen Helen will do something that I don’t think any other motocross track has ever had the privilege of doing…hosting both a US MX national and USGP event in the same year. Coordinating these two events with the US MX national occurring in May and then the FIM USGP having its final round in September was crucial to making this a possibility for Glen Helen. It also made it possible for other American based professionals to compete in the final round of the FIM world championship series. Then, when you add the fact that there is a chance for Ryan Villopoto, a 3-time US MX National Champion, to become the first US rider in almost 33 years to clinch a world MXGP title and to do so on American soil, this event becomes even more exciting. I look forward to the chance for our dedicated team of Glen Helen staff to welcome the world to what I believe is the best track and fan base in motocross and I am confident we will all be ready. I also told Giuseppe to make sure that he packs the World Cup Trophy in his luggage because I am confident that an American will return it to its rightful home on American soil at Glen Helen.’

LEES MEER  Everts pakt zijn tweede pole in de modder

‘Working together with Bud and all his staff at Glen Helen is always such a great pleasure,’ Giuseppe Luongo said, ‘We know each other now since a long time and we have already organized together the US GP in 2010 and 2011. Since that time MXGP has continued to grow and with Ryan Villopoto’s arrival in the MXGP class we believe it’s the perfect moment to return to USA with an event. The 2015 and 2016 Monster Energy FIM MXGP of USA will be the perfect preparation for the Monster Energy FIM MXoN in 2017 at Glen Helen. In the context of globalization it’s very important for MXGP to be in the USA, the biggest market in the world and the country with the most victories in the MXoN. Many of the World Championship’s partners are from USA: Monster Energy, CBS Sports Network, Go Pro, Parts Unlimited, THOR and FOX. American fans will surely enjoy seeing in their home country an event with the presence of the fastest world and American riders which is so exceptional that it can only be compared to the MXoN.’

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: KTM Images

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  De vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Mount Morris. Jett Lawrence (450MX) en Ty Masterpool (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier …
 • Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Met twee manche overwinningen heeft Jett Lawrence de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship gewonnen. De Honda-rijder wist Chase Sexton (3-2) en Hunter Lawrence (2-3) voor …
 • Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Een verrassing in Mount Morris want Ty Masterpool heeft de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX gewonnen. De Kawasaki-rijder werd tweede en eerste waarmee hij …
 • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  Tijdens de tiende Grand Prix van het seizoen starten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist in de laatste ronde de leiding over te …