X

Volgende week start vh Belgisch kampioenschap MxSimulator

Het is zover, de laatste seconden zonneschijn zullen dit weekend te rapen zijn en de dagen worden verschrikkelijk kort. Elke motorcross liefhebber weet dat het dan tijd is om de laatste rondjes af te werken of te gaan indoorcrossen. Echter hoeft het niet allemaal zo negatief te zijn. Zo kunnen de gamers onder ons zich binnenkort helemaal uitleven tijdens het open Belgisch kampioenschap MxSimulator, gehost door MXS Concept en EMF (European MxSimulator Federation). Diegene die het spel al kennen staan nu al te popelen om te beginnen. Alle anderen raad ik nog even aan om verder te lezen om helemaal wild te worden.

Replica’s van Belgische circuits

Als ze in bij MXS Concept iets doen, doen ze het goed. Al jaren aan een stuk zijn zij diegene die een prachtige virtuele impressie maken van de Bercy supercross circuits, nog voor de eerste reeksen daar verreden werden. Ook met dit Belgische kampioenschap zijn ze revolutionair. Zo zal voor het aller eerste in de geschiedenis van het gamen en de sport 5 Belgische circuits tot op de zandkorrel virtueel worden nagemaakt. Dit dankzij uitvoerig beeldmateriaal en de getalenteerde MXS circuitbouwers Maxime Bourut en Jonathan Colson, die puur afgingen op het beeldmateriaal en getuigenissen. Zo zien we Mont-Saint-Guibert in de artikel foto, kunnen jullie Dürler en het Hondapark in Olmen bewonderen in de galerij onderaan en zitten ook nog Balen en Nismes er aan te komen!

5 weken knokken voor de Belgische titel

5 replica’s = 5 wedstrijden. Zoals al eerder vermeld zullen de twee meest professionele organisatoren van in dit spel de handen in elkaar slaan. MXS Concept en Belg Arnaud Poncelet heeft tonnen ervaringen in het hosten van wedstrijden voor de Franstalige MxSimulator gemeenschap en de EMF geeft technische ondersteuning. Inschrijven kan via >deze pagina< . Het zal een open Belgisch kampioenschap worden, dus spanning en spektakel verzekerd.

Voorbeschouwing en teaser

Ook qua promotie staat MXS Concept heel erg sterk. Ik durf zelfs te zeggen dat sommige echte organisaties gerust eens op les mogen gaan bij hun. Zo hebben zij een facebook pagina met net geen 1000 likes, niet slecht voor een organisatie die tot gisteren slechts doelden naar het Franstalige publiek. Op deze pagina plaatsen ze ook dagelijks nieuwe screenshots! Tevens hebben ze ons overtuigd om hun te steunen in dit entertainende project. Alsof dat nog niet genoeg is hebben zij ook nog een video in elkaar gestoken waar ze een rondje op Mont-Saint-Guibert rijden, ik vind het kampioenschap alvast erg geslaagd!!!














Tekst: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven
Foto & Video: AMJ Graphixx