Ben Watson: ‘Enorm genoten hier in Lille’

Ben Watson: ‘Enorm genoten hier in Lille’
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Hoe voelt Ben Watson zich na z’n eerste grootte supercross? ‘Ik ben zeer gelukkig, zeker met die derde plaats overal. Zaterdag was echt een goeie dag voor me. Ik voelde me goed in de kwalificatie maar in de eerste van wedstrijden kwam ik na drie ronden te kort op een sprong. Daardoor sloeg mijn kin tegen m’n stuur en dat sloeg een gat in mijn kin. Die wedstrijd ben ik wel nog als tweede gefinisht maar de wonde moest daarna wel genaaid worden. Dan kwam ik in de tweede wedstrijd en daar nam ik een geweldige start maar na enkele fouten in de eerste ronde ging het de verkeerde kant op. Gelukkig kon ik me nog herpakken en toch nog als vierde finishen. Vandaag (zondag), was niet geweldig ik had een enorm slechte start. Dit omdat m’n racebenzine waar de motor op is afgesteld verdwenen, gestolen is. Dus gebruikte we andere benzine waarop de motor niet is afgesteld en dat helpt de zaak niet. Door dat alles kwam ik dus als laatste uit het starthek, ik viel dan ook nog eens in de whoop-die-doos en finishte achtste. Gelukkig konden we toch nog enigszins positief afsluiten want de laatste race ging toch weer iets beter, de start was beter als eerder. Daarna was het knokken en vechten en dat leverde me een vierde plaats op wat genoeg bleek om op het overal podium te finishen.

watson_SXlille_2014_2171(72dpi)

watson_10733361_1022110241148539_461525248_oHou je van het hele supercross gebeuren? De atmosfeer die hier in en rondom het stadion heerst? ‘Ja daar draait het in supercross toch voornamelijk rond. Als je ziet hoeveel duizenden mensen hier in de tribune zitten, dat is enorm goed voor de sport.’

Motorcross en supercross zijn eigenlijk toch wel twee heel aparte disciplines, hou je van het agressieve? ‘Het is iets waar ik niet echt aan gewoon ben. Voor dit evenement had ik enkel en alleen de Zuidbroek supercross verreden als training. Daarvoor was het reeds geleden van toen ik nog op een 85cc reed. Maar ik moet wel toegeven dat ik er enorm van genoten heb.’

Zit er dan een vervolg in tijdens het UK Arenacross?
‘Helaas niet, ik zou wel willen maar de laatste van die wedstrijd ligt een kleine maand voor de eerste WK wedstrijd. Wetende dat het mijn debuut seizoen in het WKMX2 wordt moet ik dan verstandig zijn en motorcross trainen.’

Hoe kijk je vooruit naar je eerste WKMX2 seizoen? ‘Het wordt ongetwijfeld enorm leuk. Zonder mezelf druk op te leggen hoop ik toch eens om een top tien te kunnen scoren. Maar het draait toch voornamelijk om, om ervaring op te doen voor de toekomst.’ Aldus Ben Watson
watson_SXlille_2014_5719(72dpi)
Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto’s: CDS/Bavo

Uw reacties