X

Boog met Bud Racing in Frans MX & SX kampioenschap

Ex-Factory rijder en Frans national kampioen Xavier Boog zal in 2015 terug in competitie treden op de Bud Racing Kawasaki. De 26-jarige gaat zich vooral richten op het nationale en supercross kampioenschap in Frankrijk. Hier en daar zal er wel een Grand Prix bij komen, maar vooral word de aandacht gezet om de prestigieuze strandrace van Le Touguet op 1 februari te kunnen winnen.

Boog blesseerde zich serieus aan zijn C7, T3 en T4 wervels tijdens zijn thuis Grand Prix in St Jean D`Angely in de maand Juni. Op gegeven moment was er zelf enige twijfel of hij nog wel zou kunnen rijden op hoog niveau na acht seizoenen als waardig GP-rijder. Boog is dus echter wel goed hersteld en heeft dus een plaats kunnen bemachtigen bij het Franse Bud-team om volgend jaar op de KX450F te kunnen zitten. “Ik kan opnieuw rijden zonder pijn… maar soms voel ik nog wel wat ongemak achteraf of tijdens de nacht. Het belangrijkste is dat ik terug op de motor kan zitten.” Zei hij als aandachtig toeschouwer tijdens de Parijs-Lille Supercross afgelopen weekend.

Boog herinnerd zich de crash nog goed die plaats vond op de snelle afdaling in St Jean, slechts twee weken voor dat Joel Roelants viel in Maggiora en niet zo veel geluk had met zijn opgelopen schade. Hoewel de ongevallen volledig verschillend waren, heeft Boog zijn nek brace toch wel wat geholpen. “Ik denk omdat de nek brace ook gebroken was dat het me toch wel wat geholpen heeft. Ik raakte een klein bult met het remmen en zo werd ik over het stuur gegooid. Ik ben al een paar keer gevallen in mijn carrière en sommige waren dan ook wel zwaar, maar deze is wel de ergste geweest. Het was net een effect of je in het zwembad wilt duiken en met je hoofd op de bodem neer kwam.”

“Ik wist van in het begin dat ik terug zou kunnen rijden, want ik kon alles ook voelen van in het begin.” Voegde hij er aan toe. “Ik was wel wat bang als ik de eerste keer terug op de motor ging zitten. Het was dan ook de eerste keer dat ik mijn rug blesseerde end at is toch wel iets anders dan een arm of been. Maar na een twee a drietal weken was mijn focus terug op het circuit gericht.”

Het doel van de Fransman is terug op het niveau te komen zodat hij misschien terug inzetbaar kan zijn voor een of ander MXGP team in 2016. Het contract met Bud betekend ook dat hij terug op de Kawasaki zit, de motor waarmee hij een reekszege pakte tijdens de MXGP in Brazilië drie jaar geleden. Maar eerst komt er een flinke uitdaging met de Enduropale van Le Touquet. “Ik heb een goeie overeenkomst met Bud om het National kampioenschap en sommige GP’s te gaan rijden.” Verduidelijkt hij. “Ik hoop dan ook dat het een mooi jaar zal gaan worden en ben blij ik weer op de Kawasaki zit. Ik denk het eerste jaar op de Factory motor was het beste uit mijn carrière. Ik ben nu al een maand aan het rijden en het gaat echt wel goed. Natuurlijk is het doel om Frans kampioen te worden, zowel in de Motorcross als Supercross. Maar ik zal eerst beginnen met Le Touquet. Ik weet wat ik wil bereiken daar, maar het zal niet makkelijk zijn omdat er veel specialisten zijn voor deze wedstrijd. Hoe dan ook ben ik blij dat ik terug een nieuw doel heb.”

Tekst : Adam Wheeler – OTOR