X

HRC Honda maakt deze week in Italië line up bekend

De laatste stukjes in de MXGP puzzel zullen komende week op hun plaats vallen met de officiële bekendmaking van het HRC Honda team komende dinsdag op de EICMA show in Milaan. Vermoedelijk zal daar Gautier Paulin voorgesteld worden als de nieuwe hoop op een wereldtitel voor Honda. Vorige donderdag werd in een persbericht van Husqvarna bekend gemaakt dat Max Nagl na twee jaar het HRC Honda team zou verlaten om over te stappen naar het Red Bull ICEOne Husqvarna team voor de volgende twee seizoenen. Met deze overstap komt de Duitser ook opnieuw onder de vleugels van Red Bull, met wie hij reeds sinds het begin van zijn carrière een goeie relatie mee had.

Deze aankondiging van Husqvarna betekent voor Honda dat het nog een kwestie van dagen is voordat zij Paulin samen met Bobryshev kunnen voorstellen aan de pers. Dit zal gebeuren op de EICMA motorshow in Milaan samen met de voorstelling van Marc Marquez, Dani Pedrosa en alle andere HRC atleten uit verschillende motorsporttakken.

Paulin won dit jaar de GP’s van Qatar en Mexico op de motor waarop Ryan Villopoto volgend jaar zijn entree zal maken in het WK. De 24-jarige Fransman won ook beide manches op de MXON in Letland en droeg zo zijn steentje bij in de overwinning van het Franse team, dat slechts voor de tweede maal in de 68-jarige geschiedenis van de MXON won. De terugkeer naar Honda betekent voor Paulin ook de terugkeer naar het merk en team waarmee hij in 2007 internationaal doorbrak met enkele opmerkelijke wildcards in GP’s zoals Namen en Ierland. Uiteindelijk won hij in de laatste proef de Europese titel voor David Philipaerts.

Het gerucht doet ook de ronde dat voormalig wereld- en AMA kampioen Jean Michel Bayle een actieve rol zou gaan spelen in het team, mogelijks als adviseur of sport-coach. Bayle is de laatste jaren veel te zien onder de Honda tent en is ook telkens aanwezig op de voorstellingen van de nieuwe modellen.

 

In het begin van het jaar moesten Nagl en Bobryshev nog naar Japan afreizen voor de HRC voorstelling, maar Honda mikt ditmaal duidelijk op de grote aandacht van de grootste Europese motorshow in Italië deze week.

Tekst: Adam Wheeler- OTOR magazine

Foto’s CDS