X

Searle aan het stuur van de Factory 350SX-F in Italië

De nieuwe Red Bull KTM rijder Tommy Searle is de voorbije twee weken in Italië geweest om zo voor het eerst nauw samen te werken met Claudio De Carli en het team dat zijn basis heeft in Rome. Om zo voor het eerst kennis te maken met de Factory 350SX-F die hij zal bemannen in 2015 voor zijn derde seizoen in de MXGP.

De voormalig vice-wereldkampioen (Searle reed in 2007-08 al in de Red Bull KTM kleuren) tekende een contract om naast MXGP wereldkampioen Antonio Cairoli op de titel-winnende 350SX-F machine te zitten, terwijl Ken De Dijcker de rijder word op de 450SX-F. Hiermee verlaat hij dan ook Kawasaki waar hij sinds 2011 in dienst was.

Searle is de meest succesvolle Engelse Grand Prix rijder sinds hij voor het eerst als tiener op het FIM World Championship 2006 op de voorgrond trad. Heeft al wat rondjes afgelegd op de verschillende circuits die De Carli heeft in de buurt van de Italiaanse hoofdstad. “Het gaat er heel ontspannen aan toe” zei hij. “Tony is nog niet aan het rijden geweest, (Cairoli had promo verplichtingen tijdens de EICMA show in Milaan) dus kan ik wat wennen aan de 350, ik rij dus met zijn motor en moet enkel het stuur en de positie wat veranderen in afwachting tot de motor voor volgend seizoen er aan komt en die verwachten we deze week nog.

“Ik hou er dus wel rekening mee” zei de 25-jarige. “Er zijn sommige dingen die wat verschillen zoals het gewicht en het zwaartepunt van de motor, maar we maken er nu geen punt van tot we het ’16 model hebben. De kracht is wel verbazingwekkend. Tony zat er altijd goed in de start, maar nu kan ik zien waarom hij steeds in staat was om goed weg te zijn bij de start.”

De combinatie De Carli/Cairoli zit al sinds 2010 op KTM motoren, een jaar nadat Searle nog deel uitmaakte van de Oostenrijkse Factory set-up. Searle die toen een jaar later in de AMA zijn geluk te gaan beproeven, maar door blessureleed kwam hij uiteindelijk in 2011 terug in de Grand Prix’s. Maar met de Italiaanse set-up nu is het toch wel verschillend dan wat de Brit aanvankelijk gewend was in zijn vorige KTM periode. “Het is heel anders nu… maar Pit zal me om zijn manier wel wat helpen”zeg hij. “Op dit moment voelt het toch aan als een beetje familie”

“Claudio (De Carli) is echt overall. Hij is dan ook bij de preparatie en watering van de circuits en hecht veel aandacht aan het materiaal. Hij heeft dan ook steeds goeie ideeën en geeft dan ook wel wat wijzigingen door dat ik soms wel denk van zou dat wel werken, maar uiteindelijk is het wel een verbetering. Tot nu toe ben ik echt wel blij hoe het allemaal draait nu.”

Tekst : Adam Wheeler – OTOR Magazine
Foto : KTM