X

Tixier vol lof over Kawasaki

Wereldkampioen MX2 Jordi Tixier reed voor het eerst met het nummer één op zijn factory CLS Monster Energy Kawasaki tijdens de Parijs-Lille Supercross afgelopen weekend. De 22-jarige Fransman zal de eerste zijn die het felbegeerde nummer één nog eens zal gebruiken in de Grand Prix sinds Marvin Musquin in 2010. Tixier heeft momenteel al heel wat testwerk met de KX250F en het CLS-team achter de rug en ook al heel wat rijtijd met de KX450F opzitten.

“Alles gaat echt goed. Ik probeerde al (Arnaud) Tonus zijn 250 motor, maar op dit moment ben ik vooral bezig met de 450. De motor van de 450 hoeft niet zo zeer veranderd te worden, maar ik hou van de manier hoe de Kawasaki draait en is dan ook nog gemakkelijk te hanteren in de bochten.”zegt de Fransman. Tixier gaat deze week meer testwerk doen met de 2015 motor en is dan ook blij dat de impact op zijn knie afgelopen zondag in Lille niet te ernstig is. Hij heeft dan ook een pak voordelen met de Kawasaki (dit komt omdat er top drie GP podiums waren in 2014 en wel door drie verschillende rijders) in vergelijking met de KTM’s die hij de afgelopen vijf seizoenen reed.

“Woensdag en donderdag zullen we de eerste tests met de fabrieksmotor voor volgend jaar doen,”zegt hij.”Het frame is heel anders. Ik reed al eens een Kawasaki 125 in 2008, maar dat is al een lange tijd geleden. Wanneer ik voor het eerst op de Kawasaki (KX250F) zat dacht ik van F***k, hij was zo gemakkelijk te handelen.” Ik denk dat het frame het grootste verschil is ten opzichte van wat ik had.”

Tixier is dan ook van mening dat hij heeft getekend voor één van de topteams in de MX2 klasse voor volgend seizoen na zijn verrassende overgang van het Oostenrijkse team. Een beslissing die al werd genomen tijdens het seizoen voor dat ‘911’ de wereldtitel met vier puntjes afsnoepte van Jeffrey Herlings in de laatste GP.” Ik denk niet dat KTM altijd eerlijk was met mij,”geeft hij nu toe.”Ik was niet zo gelukkig, terwijl ze bij Kawasaki echt gemotiveerd waren om mij in hun team te hebben. De motor is echt goed en samen met Dylan (Ferrandis) hebben we een zeer sterke line-up. Ik denk dat we samen enkele goeie resultaten kunnen neerzetten.

Tixier was één van de sterren in Lille afgelopen weekend en hij zegt dan ook dat hij er van genoot om als wereldkampioen aan te treden. “Ik kreeg de afgelopen tijd ook veel aandacht van pers en TV (sinds mijn wereldtitel). Het was een groot verschil van wat ik gewend was, maar ik genoot er wel van. Wereldkampioen worden was één van mijn dromen, dus alles er om heen was mooi meegenomen.”

Tekst : Adam Wheeler – OTOR
Foto : CDS