X

SX Geneve: Zwitserse Prins, Franse Koning!

Vandaag, zaterdag, werd de laatste avond van de supercross van Geneve afgewerkt. In de SX2 klasse zagen opnieuw een enorm sterke Valentin Guillod. De kersverse Yamaha piloot, die nog steeds in de kennismakingsfase zit met zijn nieuwe liefde, begon de zaterdag met een overwinning. De Zwitser behaalde deze overwinning door Arnaud Aubin en Yannis Irsuti voor te blijven. In de tweede manche zagen we gedoodverfde kandidaat voor de titel van ‘Prins van Geneve’ een dramatische start nemen en ten val komen in de eerste bocht. Daardoor speelde Valentin Guillod niet mee voor de overwinning, deze overwinning ging naar Jimmy Decotis. De Amerikaan die dit seizoen 7de eindigde in het East Coast 250 Supercross kampioenschap was daarmee sneller dan Yannis Irsuti en Josse Sallefranque. Valentin Guillod had zich ondertussen al naar een vierde plaats gevochten, een plaats die voor de Standing Construct piloot volstond om de titel van ‘Prins van Geneve’ veilig te stellen.
Bij de SX1 jongens was er één man net iets te sterk, die man luisterde het hele weekend naar de naam: Marvin Musquin. De Fransman in loondienst van KTM nam de kopstart en daarmee is meteen ook alles verteld. Van start tot finish was Marvin Musquin baas. In de achtergrond was er gelukkig wel wat interessants om volgen. Loic Rombaut was namelijk als een kanon uit de start geschoten en vertoefde op de tweede plaats. Met een snelheid die niet heel hoog lag zorgde Rombaut ervoor dat o.a. Hill, Aranda, Soubeyras, Izoird, Teillet en nog enkele andere allen samen klitten. Daarnaast kreeg eerste man in wedstrijd, Marvin Musquin een deel van zijn voorsprong cadeau. Toch was Loic Rombaut moeilijk te vermurwen en toen eindelijk Josh Hill de deur had ingebeukt was de stroom van piloten die voorbij raasden voor de goed gestarte Fransman niet meer te stoppen. Josh Hill en Greg Aranda kregen het daarna nog even met elkaar aan de stok. Beide hadden best wel interesse in de tweede plaats na Musquin, het was uiteindelijk Aranda die zich de sterkste toonde en de oudste van de Hill broers naar de derde plaats verwees. Fabien Izoird en Cedric Soubeyras vervolmaakte de top vijf.

Voor Cedric Soubeyras was deze vijfde plaats meteen voldoende om als tweede op het eind podium te mogen, dit na uiteraard de nieuwe ‘King of Geneve’ Marvin Musquin, en voor de Amerikaan Josh Hill.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto’s: CDS