X

Nagl tevreden met Husky overstap en zeker van Villopoto zijn kwaliteiten.

De nieuwe Ice One Red Bull Husqvarna Factory rijder Max Nagl is aan zijn voorbereiding begonnen voor het 2015 FIM World Championship MXGP. Hiermee zullen zij ook één van de vier fabrieksteams zijn die dit weekend zullen van start gaan voor de eerste van de drie Italiaanse kampioenschaps proeven te beginnen in Riola Sardo – Sardinië.

Nagl die alleen nog maar op KTM en de HRC Honda materiaal aan de start stond van een Grand Prix. Heeft zich al kunnen aanpassen aan de team dat gerund word door Kimi Raikkonen en dat gevestigd is in België, als ook mede dat hij papa geworden is in december van een zoontje Mason. De 27-jarige Nagl won de Grand Prix van Brazilië (Goias) en was ook tweede in Mexico op de CRF Honda voor de laatste twee GP’s van het 2014 seizoen en zit nu terug op de KTM-engineering motoren van de Husky FC450. “Ik heb het zelfde gevoel terug van toen ik met de KTM reed en de motor is dus echt vertrouwd voor mij,”zei hij. “Het motorvermogen is ongelooflijk en ik denk dat het frame en de vering fel verbeterd is in de tijd dat ik bij KTM weg ben geweest. Er is een grote stap vooruit gezet.”

De Duitser bleek zijn snelheid eens te meer terug te hebben gevonden, dat bleek zeker te zien tijdens de laatste twee overzeese wedstrijden van vorig seizoen. Hij staat dan ook bekend als een harde werker die zijn trainingsprogramma dan ook strikt afwerkt. Nagl meent dan ook dat zijn nieuwe gezins-situatie niet echt veel zal leiden of enige aanpassing nodig heeft in zijn voorbereidingen. “Het is een grote verandering geweest maar dan wel op een leuke manier,”merkt hij op. “Het heeft me niet echt beïnvloed in mijn levensstijl of voorbereidingen en het is dus voor zover een gemakkelijk kind geweest! We waren in Spanje en reisden al twee weken na zijn geboorde al rond, dus we moesten ons niet aanpassen.”

Nagl is dan ook één concurrent van de andere zeventien Grand Prix winnaars in de lijst van de officieel goedgekeurde teams van achtentwintig rijders die zullen starten in de MXGP klasse. Al zit Nagl al vanaf 2007 in de premier klasse toen die werd ingevoerd, toch heeft hij nog niet het CV van een Ryan Villopoto. “Voor de eerste paar Grand Prix zal hij zeker echt goed zijn en vooraan er bij zitten,”verwacht hij. “Mensen verwachten wel dat hij het moeilijk gaat hebben wanneer we naar Arco en Valkenswaard gaan, maar ik denk het niet zo… hij is zo een goeie rijder en zal zeker de strijd aan gaan. Maar ik denk wel dat hij te kloppen is.”

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto : Husqvarna