X

Trey Canard wint en Roczen maakt misstap in Oakland !!!

Trey Canard heeft de Supercross van Oakland op zijn naam gezet. De Honda rijder werkte een foutlose wedtrijd af en pakte zo de zege voor Ryan Dungey en Chad Reed. De leider in de tussenstand Ken Roczen misrekende zich na een jump in het begin van de race, wat hem toch wel wat punten koste en meteen ook zijn leidersplaats die hij aan Dungey moet overlaten. Bij de Lites ging de zege naar Geico Honda rijder Malcolm Stewart.

Supercross 450
Het was Andrew Short die de holeshot pakte voor Friese, Roczen, Reed en Dungey. Chad Reed ging al meteen over Roczen naar de tweede plaats. Maar in de tweede ronde wilde Ken Roczen dit meteen recht zetten. Roczen pakte Reed binnendoor, maar bleek niet genoeg snelheid gepakt te hebben en kwam wat te kort op de jump met gevolg dat hij met het gezicht bovenop het stuur terecht kwam. Roczen was duidelijk even groggy voor hij terug de baan op kwam. Vooraan had Reed inmiddels de leiding in handen genomen voor Trey Canard. Jawel de twee kemphanen van Anaheim II lagen nu met elkaar in de duel voor de eerste plaats. Trey Canard die pas als tiende de openingsronde afsloot passeerde in de zevende ronde op een propere manier Chad Reed en werd zo de nieuwe leider in de wedstrijd. Met nog vijf ronden te gaan ging Chad Reed die een zekere tweede plaats in handen had in de fout. Reed kwam bij een sprong naast het circuit terecht en derde man Ryan Dungey had zo de tweede plaats maar voor het grijpen. Ken Roczen was ondertussen ook aan het proberen om zoveel mogelijk punten te pakken na zijn misstap in de tweede ronde. Roczen zou uiteindelijk op een vijftiende plaats finishen, wat hem nog een zestal punten opleverde. Vooraan had Trey Canard alles goed ondercontrole en won zo deze Main Event voor Dungey en Reed. De vierde plaats was voor Eli Tomac die dan toch niet optiemaal kon profiteren van de misstap van Roczen. In de tussenstand krijgen we nu Ryan Dungey aan de leiding met een viertal punten voorsprong op de ongelukkige Ken Roczen.

Finale SX 450
1. Trey Canard
2. Ryan Dungey
3. Chad Reed
4. Eli Tomac
5. Cole Seely
6. Justin Barcia
7. Davi Millsaps
8. Andrew Short
9. Blake Baggett
10. Jason Anderson
11. Jake Weimer
12. Brett Metcalfe
13. Kyle Chisholm
14. Phil Nicoletti
15. Ken Roczen
16. Vince Friese
17. Fredrik Noren
18. Kyle Partridge
19. Killian Rusk
20. Martin Davalos

Lites 250
Bij de Lites ging de overwinning naar de jongere broer van 2-voudig Supercross Champ James Stewart, namelijk Malcolm Stewart. Het was voor Malcolm Stewart dan ook zijn allereerste zege bij de Lites uit zijn carrierre. De tweede plaats ging naar de leider in de tussenstand Cooper Webb. Alhoewel dit niet zo maar ging, want onderweg had een zekere Tyler Bowers nog een rekening te vereffenen met Cooper Webb na Anaheim II vorig weekend. In de vierde ronde was het pay time voor Tyler Bowers die gewoon weg Cooper Webb van zijn sokkel reed. Maar Webb vocht terug en werd zo nog knap tweede achter Stewart. Alex Martin werd derde voor Tyler Bowers en Zach Bell. Wie wel een steek liet vallen in Oakland was Jessy Nelson, die kwam niet verder dan een tiende plaats.

Finale Lites 250
1. Malcolm Stewart
2. Cooper Webb
3. Alex Martin
4. Tyler Bowers
5. Zachary Bell
6. Zach Osborne
7. Aaron Plessinger
8. Joshua Hansen
9. Justin Hill
10. Jessy Nelson
11. Shane Mcelrath
12. Zackery Freeberg
13. Scott Champion
14. Jackson Richardson
15. Cole Martinez
16. Thomas Hahn
17. Austin Politelli
18. Trevor Reis
19. Brandon Scharer
20. Nico Izzi

Tussenstand SX 450
1. Ryan Dungey 82
2. Ken Roczen 78/2 wins
3. Trey Canard 68/1 wins
4. Eli Tomac 64/1 wins
5. Jason Anderson 62
6. Justin Barcia 58
7. Cole Seelt 45
8. Davi Millsaps 44
9. Andrew Short 44
10. Chad Reed 43

Tussenstand West Coast Lites
1. Cooper Webb 86/2 wins
2. Tyler Bowers 78
3. Jessy Nelson 71/1 wins
4. Zach Osborne 69
5. Justin Hill 65
6. Malcolm Stewart 64/1 wins
7. Aaron Plessinger 54
8. Shane McElrath 49
9. Alex Martin 47
10. Josh Hansen 47

Tekst : @Kris…
Foto : Cudby Photo