Wie volgt Mike Kras op in Goes?

Wie volgt Mike Kras op in Goes?
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Voor de 23e maal gaat het bestuur van Stichting Motorsport Zeeland (SMZ) met behulp van vele vrijwilligers de Zeelandhallen in Goes weer omtoveren en inrichten als een stadion voor het houden van de Dutch Open Supercross te Goes. Een Internationaal crossspektakel waar elke liefhebber ieder jaar weer naar uitkijkt. Dit fantastische spektakel wordt gehouden op vrijdag 16 en zaterdag 17 januari a.s. en trekt ieder jaar weer duizenden bezoekers en motorsportliefhebbers van ver over onze grens naar dit Superevenement.

Net voor de kerst is er een slordige 1350 kuub droge Limburgse leem de hallen ingevoerd en met behulp van kranen, shovels en een bobcat wordt er weer een veilig en schitterend circuit aangelegd. Bezoekers en crossliefhebbers kunnen weer genieten van Topsport vanuit een gemakkelijke zitplaats.

VOORGESCHIEDENIS:
In 1993 werd voor de eerste maal de indoor cross Goes gehouden. Toen nog als een eendaags evenement, maar al snel bleek dat er erg veel belangstelling voor was uit geheel Nederland en omringende landen om deel te nemen aan de supercross.Vanwege de grote belangstelling en het vele werk wat een dergelijk evenement met zich meebrengt, is in 1994 besloten om er een tweedaags evenement van te maken.

TRAININGSWEEK:
Vanaf 9 t/m 11 januari bestaat de mogelijkheid om onder het deskundige toezicht van veelvoudig winnaar van Supercrosswedstrijden en KNMV instructeur Rinus van der Ven vrije trainingssessies bij te wonen.

Op maandagavond 12 januari is er geleide trainingssessie verzorgd door Frank Rottier en Mark Boot, tevens beiden gediplomeerde trainers. Doelstelling van deze sessie is om de beginnende supercrosser kennis te laten maken met deze discipline, die steeds populairder wordt.

Vanaf dinsdagochtend begint Rinus van de Ven met zijn geleide trainingssessies tot en met donderdagochtend. Donderdagmiddag trainen de inters. Daarna wordt het stil in de hallen en worden de zware dieselmotoren gestart van de grondverzetploeg om het circuit weer tiptop in orde te maken voor de wedstrijden.

Op vrijdag 16 januari is het zover en wordt de aftrap van het spektakel gegeven om 16.30 uur. Op zaterdag 17 januari starten de trainingen om 14.00 uur. In dat weekend zal er door een Internationaal gezelschap weer gestreden worden op een prachtig aangelegd droog en technisch Supercrosscircuit.

Vooral aan de gesteldheid van de leem is dit jaar erg veel zorg besteed, hetgeen zeker vruchten heeft afgeworpen en heeft geresulteerd in de beste ondergrond sinds jaren.

Aan de start staan o.a:

  • Kristof Salaets uit Belgie ( Inters open )
  • Jurgen Wybo uit Belgie ( Inters Open )
  • Steve Bixby uit Essex Engeland ( Inters Open )
  • Jose Antonio Feijo Iglesias uit Spanje ( Inters Open )
  • Ross Johnson uit USA ( Inters Open )
  • Shawn Maffenbeier uit Canada ( Inters Open )
  • Mike Kras uit Nederland ( Inters Open ) Overwinnaar in 2014
  • Mark Boot uit Nederland ( Inters Open )
  • Jeffrey Meurs uit Nederland ( Inters Open )
  • Moritz Schittenhelm uit Duitsland ( Inters Open )
  • Venem Thomas uit Frankrijk ( Nationalen )
  • Rinie van Linden uit Nederland ( Inters Open )

Uit onze eigen regio strijden in de hobby klasse en de Nationalen o.a. Ron Bos, Jordi van de Wiele, Danny Minnaard, Kevin Spruijt, Marvin Boone,en Joey de Wulf om de eer.

SMZ heeft niemand minder dan Alex van den Broek weten te strikken voor een show. Alex heeft een ongekende lange staat van dienst in de Nederlandse motorsport met meervoudige Nederlandse titels in de trialsport en diverse top tien klasseringen in het Europese en Nederlandse Enduro kampioenschap.

Uw reacties

Ook te lezen

  • Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Morgen barst het motorengebrul weer los want dan start een weekend vol motorcross van de bovenste plank in Lommel. Hier bij MXMag willen we dat je niks mist van de …
  • Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Gebaseerd op ongevallenstatistieken zijn ruggenmergblessures een grote zorg voor de MX scene. Na drie jaar R&D lanceren Shot Race Gear en In&motion met trots de SRG airbag. De bewezen In&motion …
  • VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    Onze videoman Raf Van Dyck van 393 Productions trok naar Lichtenvoorde om er vier dagen lang bewegende beelden te schieten van de reeksen op de motorcrossbaan “De Schans”. Kijk hieronder …
  • Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Wat hebben Liam Everts, Nestaan Husqvarna Factory Racing, Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky en tal van Belgische Olympiërs gemeen? Ze zijn allemaal fan van Foodmaker! Van rijders over teamleden …