X

Clement Desalle en Pauls Jonass beste modderduivels in Valence

Op een kleddernatte omloop in Valence hebben Clement Desalle en Pauls Jonass beiden met een dubbele reekszege de Internationale MX van Valence gewonnen. De superfinale werd na de veelvuldige regen afgelast.

Kersvers Red Bull KTM rijder Pauls Jonass nam in beide manches een goeie start en opende meteen een kloof met de rest. In de eerste manche won hij met meer dan 30 seconden voorsprong op Fernands en Tixier. Damon Graulus werd eerste landgenoot op de zevende plaats. Brent van Doninck en Julien Lieber kwamen niet aan. Liever kwam in de start ten val en staakte de strijd. Van Doninck kwam in de afdaling hard ten val en stootte zijn hoofd hard. Hij bezeerde zijn kaakbeen en besloot niet meer van start te gaan in de tweede manche.

In de slotmanche was de snelste start voor Tonkov, maar deze zag al vlug Jonass voorbij gaan. Tonkov kreeg nog Fernandis in zijn wiel, maar enkele foutjes deden de Kawasaki-rijder de das om. Ook in deze manche werd Graulus zevende, Lieber kwam ook in deze manche niet over de finish nadat de motor haperde.

In de daguitslag wint Jonass voor Ferrandis en Tixier.

Clement Desalle rijdt graag in Valence en de modder kon hem vandaag niet deren. De Suzuki rijder won makkelijk beide manches en ging in de eindstand Xavier Boog en Shaun Simpson vooraf.

In de eerste manche won de MX Panda voor Strijbos Boog. Gautier Paulin ging slecht van start en kwam na 1 ronde al zonder bril te zitten. Hij viel terug naar de 20e plaats, stopte voor een nieuwe bril en kwam nog sterk terug naar de vijfde stek. Vele rijders zoals Rattray, Ferris en Delincé kwamen niet over de finish.

In de slotmanche reed Xavier Boog enkele ronden aan de leiding met Desalle in zijn zog. Even over halfweg nam Clement de leiding over en reed onbedreigd naar de overwinning. Achter de leiders was er een mooi gevecht aan de gang tussen Simpson, Frossard en Strijbos. Ook Paulin mengde zich op een gegeven moment in deze strijd maar ging dan tegen de vlakte. Simpson werd uiteindelijk derde, voor Frossard en Strijbos.

Uitslagen

MX1

1.Clément Desalle (BEL, Suzuki), 1+1 ; 2.Xavier Boog (Kawasaki), 3+2 ; 3.Shaun Simpson (GBR, KTM), 4+3 ; 4. Kevin Strijbos (BEL, Suzuki), 2+5 ; 5.Gautier Paulin (Honda), 5+7 ; 6.Steven Frossard (KTM), 9+4 ; 7.Valentin Teillet (Honda), 7+6 ; 8.Yentel Martens (BEL, Husqvarna), 8+9 ; 9.Tanel Leok (EST, Kawasaki), 12+10;…

MX2

1.Pauls Jonass (LET, KTM), 1+1 ; 2.Dylan Ferrandis (Kawasaki), 2+3 ; 3.Jordi Tixier (Kawasaki), 3+4 ; 4.Aleksandr Tonkov (RUS, Husqvarna), 6+2 ;… 7.Damon Graulus (BEL, Yamaha), 7+7;…