X

Paulin had een goeie training in de modder van Valence

De Internationale motocross van Valence was een echte typische Europese wintercross, het circuit dat door de enorme regenval was omgetoverd in een ware modderpoel en daarbij nog eens de kille temperaturen, was het voor de vijf aanwezige fabrieksteams moeilijk werken. Onder hen was ook het HRC team met Gautier Paulin die nog maar aan zijn tweede wedstrijd bezig was op de CRF450RW. De winnaar van de Motocross of Nations werd vijfde in de eindstand en hield het op een goeie training in de modderpoel van Valence.

“De Honda is voor mij een nieuwe motor en voor het team ben ik ook een nieuwe rijder, dus we moeten dan ook onder deze omstandigheden kunnen testen,”zei hij. “In sommige GP`s kunnen we ook veel regen krijgen met diepe sporen in het circuit, het zijn zo van die dingen die we kunnen tegen komen. Dit was een goeie training voor mij en niets anders.”

Van Paulin word dan ook verwacht dit seizoen dat hij samen met Sporting Manager Jean-Michel Bayle doorgaan met de ontwikkeling van de CRF die in 2014 tijdens de voorlaatste MXGP in Brazilië de zege pakte met Max Nagl en tweede werd in Mexico. De Fransman won al wel een reeks in Sardinië (Internazionali D’Italia )in het begin van de maand, maar toch verwacht men wel veel van deze Honda-ster die in 2014 nog de Grand Prix van Qatar in Losail won. Zijn teamgenoot Evgeny Bobryshev gaat dit weekend nog aanzetten tijdens de Internationale Starcross in Mantova. Dit word meteen de laatste wedstrijd voor alle teams om dan volgende week woensdag of donderdag afreizen naar Doha-Qatar.

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: CDS