X

TC222 Italiaans kampioen, Belgen doen het sterk!

Vandaag werd in het Italiaanse Ottobiano, de derde en meteen ook laatste manche van het Italiaanse motorcrosskampioenschap verreden. Daarin was het door het parcours, dat door zijn zanderige ondergrond evengoed in Vlaanderen of Nederland had kunnen liggen, uitkijken naar wat onze laaglanders konden uitrichten. In de MX2 manche zagen we al meteen dat dit een baan was voor zandspecialisten. Want niet torenhoge favoriet Tim Gasjer won maar wel Nick Kouwenberg. De snelle Nederlander uitkomend voor het JTech Honda bleef merkgenoot Tim Gasjer vooraf voor de overwinning. Op de derde plaats vonden we Nick’ teamgenoot en Belg JTech Jens Getteman. Andere laaglanders in de uitslag waren een sterke Davy Pootjes en Luca Nijenhuis op vijf en zes. De Slovaak Tim Gasjer mocht ondanks zijn tweede plaats toch op het podium kruipen om gekroond te worden als Italiaans MX2 Kampioen. Jens Getteman mag zich trots vice Italiaans MX2 kampioen noemen.

In de MX1 manche zagen we tot de voorlaatste ronde Ken De Dycker de wedstrijd domineren. Maar helaas stopte de KTM van de Belg er in de laatste ronde meer waardoor hij een zekere overwinning als zand door de vingers zag glippen. Hierdoor kreeg de thuispiloot Antonio Cairoli de overwinning in de schoot geworpen voor onze andere landgenoot Jeremy Van Horebeek en zijn teamgenoot Romain Febvre. Keeno viel helaas terug tot op een tiende positie. Door deze overwinning wist TC222 zich ook zeker van de Italiaanse MX1 titel.

De ‘Elite’ ofwel Super-Finale was dan weer een kolfje naar de hand van Jeremy Van Horebeek. De Yamaha piloot reed de wedstrijd van begin tot eind aan de leiding. Hij hield daarmee wederom een knap presterende Romain Febvre af. De Fransman maakt zich duidelijk klaar voor een knap debuut in het MXGP WK. Een slecht gestarte Tony Cairoli vocht zich van omtrent een zesde stek terug naar de derde podiumplaats en verzekerde hem zo van de Italiaanse Elite titel.


Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: KTM Images – Taglioni S.