Aleksandr Tonkov zegeviert in ONK MX2 in Gemert

Aleksandr Tonkov zegeviert in ONK MX2 in Gemert
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Aleksandr Tonkov van Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Gemert weten te winnen. De fanatieke Rus domineerde de eerste manche maar in de tweede manche moest hij er tot in de laatste ronde voor vechten maar trok uiteindelijk wel aan het langste eind zodat hij zijn fabrieks Husqvarna als eerste over de finish kon sturen. Dean Ferris kwam in de eerste manche hard ten val en moest de wedstrijd verlaten. In de tweede manche reed hij lang op een tweede plaats maar na een foutje werd hij uiteindelijk op een derde plaats afgevlagd.

In de training gaf Aleksandr gelijk zijn visitekaartje af door een tijd neer te zetten die 1.8 seconden sneller was dan de tweede man. Ook in de eerste manche ging alles op rolletjes. Hij pakte kopstart en zette de hele eerste manche naar zijn hand. Hij hield de tweede man op een veilige afstand en won op gecontroleerde wijze de eerste manche. In de tweede manche was zijn start net iets minder goed en ditmaal moest hij van rond de vijfde plaats terug naar voren komen. Aleksandr had drie ronden nodig om door te stoten naar een tweede plaats maar opdat moment had de kopman al wel een gat weten te slaan. Alles werd op alles gezet maar even leek het erop dat hij de kopman niet meer kon achterhalen. Echter door het tempo goed hoog te houden en er in de slotfase nog een schepje bovenop te doen, wist hij in de laatste ronde de kopman nog te passeren en kwam als winnaar over de finish. Hiermee pakte Aleksandr ook de dagzege in Gemert.

Nadat Dean Ferris in de ochtendtrainingen van de MX1 klasse een zesde neer had weten te zetten, kreeg hij in de eerste manche een flinke tegenslag te verwerken. Hij kwam net buiten de top vijf uit de start maar ging na een aantal ronden even in de fout waardoor hij terugviel naar een veertiende plaats. In de daaropvolgende ronden kwam hij terug naar een tiende plaats totdat hij hard ten val kwam en zich hierbij bezeerde. Dean besloot om de wedstrijd te verlaten maar was gelukkig wel in staat om in de tweede manche nog van start te gaan. Ondanks zijn zware valpartij in de eerste manche deed Dean het netjes in de tweede manche. Hij reed in de beginfase op een tweede plaats maar remde toen zijn motor even stil waardoor hij een plaats prijs moest geven en terug viel naar een derde plaats. In de rest van de manche hield Dean de vierde man op afstand en reed de wedstrijd op nette wijze uit op een derde plaats. Omdat Dean in de eerste manche niet over de finish was gekomen, eindigde hij in het dagklassement op een tiende plaats.

Over twee weken staat voor Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing de derde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap op het programma in Brazilie.
Uitslagen Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Gemert
Eerste manche
1 Aleksandr Tonkov Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing

2 Brent van Doninck
3 Brian Bogers
4 Roberts Justs
5 Lars van Berkel

Tweede manche
1 Aleksandr Tonkov Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing

2 Brent van Doninck
3 Brian Bogers
4 Roberts Justs
5 Lars van Berkel
6 Davy Pootjes

Daguitslag
1 Aleksandr Tonkov Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing 50 Pnt

2 Brent van Doninck 44 Pnt
3 Brian Bogers 40 Pnt
4 Roberts Justs 36 Pnt
5 Lars van Berkel 32 Pnt
6 Davy Pootjes 28 Pnt

Uitslagen Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Gemert
Eerste manche
1 Jeremy van Horebeek
2 Jeffrey Dewulf
3 Ceriel Klein Kromhof
4 Filip Bengtsson
5 William Saris
DNF Dean Ferris Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing

Tweede manche
1 Jeremy van Horebeek
2 Filip Bengtsson
3 Dean Ferris Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing
4 Ceriel Klein Kromhof
5 Rick Satink

Daguitslag
1 Jeremy van Horebeek 50 Pnt
2 Filip Bengtsson 40 Pnt
3 Ceriel Klein Kromhof 38 Pnt
4 Jeffrey Dewulf 37 Pnt
5 William Saris 28 Pnt
10 Dean Ferris Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing 20 Pnt

Foto: Eric Laurijssen

Uw reacties