X

Bakens: “Hele eer om tegen de grote jongens te rijden”

Met dat statement gaat Robin Bakens het nieuwe seizoen tegemoet. De Bakens Yamaha rijder zal zich dit jaar meer focussen op de BMB wedstrijden, waaronder ook de BK’s voor Inters in Moerbeke-Waas, Bergen, Kester, Orp-Le-Grand en Mont-Saint-Guibert. Dit programma aangevuld met ONK’s en zo’n 3-4 MX2 GP’s.

Maar wat is nu de reden voor Robin’s statement? De nieuwe regels in het BK voor Inters waarin de MX1- en MX2-Inters het tegen elkaar zullen uitvechten over drie reeksen van 20minuten. Ze zullen echter wel een apart klassement hebben. Dat citaat was trouwens niet het enige wat Bakens ons wist te vertellen, zo liet hij nog vallen dat hij een goede winter achter de rug had en leuke voorbereidingswedstrijden had gereden. We laten hem zelf eens aan het woord.

“Deze winter verliep echt goed. Zonder blessures kon ik aan mijn voorbereiding beginnen en rond nieuwjaar vertrok ik naar Spanje. In Calpé heb ik 8 dagen lang aan mijn fysiek gewerkt en gefietst met het Van Assche Alpha motorhomes cycling team. Het was zalig om daar 4 tot 5 uur lang per dag in de zon te fietsen en me enkel moeten bezig houden met eten, slapen en trainen. Eens terug in België was het voorbereiden op Lommel in de kou en de regen. Vrijdag en ’s zaterdags voor Lommel heb ik getraind in Duinkerke en zondag was het dan wedstrijd. Deze verliep super goed tot ik een domme fout maakte in een modderpoeltje, hier verloor ik de controle over het stuur en bezorgde ik mezelf hevige hoofdpijn. Een hersenschudding was dan ook de diagnose. Gelukkig heb ik nog op m’n tanden gebeten en ree ik alsnog een podium plaats bij elkaar bij de Inters MX2 klasse.

Na een week van hoofdpijn ben ik ’s zaterdags naar de clubcross in Axel afgezakt. Achter de trainingen heb ik besloten de wedstrijden te rijden, dit in zowel de MX2 als MX1 klasse. Hier heb ik 3 van de 4 reeksen gewonnen, eentje ging de mist in doordat ik mijn koppelingskabel af reed op een paaltje dat onder het zand zat. Maar het gevoel was goed, de motor was goed en de conditie zit ook wel lekker. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen en wil vooral veel rijden en plezier beleven!”

Normaal ging Bakens ook van start gaan in Gemert, echter ziekte besloot daar anders over. Met het oog op de openingsmanche van het BK Inters in Moerbeke-waas besloot hij zijn Yamaha nog even aan de kant te houden en zijn lichaam te sparen. Op deze manier kan hij gezond en wel aan de start verschijnen op de thuiswedstrijd van zijn sponsor betonwerken Braems b.v.b.a.

Foto’s: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven