X

Eerste manche Frans Kampioenschap betwist! (+ Video)

Gisteren werd op het grand prix circuit van Saint Jean D’Angely de eerste manche van het Franse motorcross kampioenschap betwist. De wedstrijd die de naam ’24MX Festival’ mee kreeg kon rekenen op een sterk deelnemersveld. Zo vonden we o.a. in de MX1 klasse Xavier Boog, Nico Aubin, Jason Clermont, Valentin Teillet, Fabien Izoird maar ook de Belg Daymond Martens.

In de eerste manche zagen de aanwezige Valentin Teillet de overwinning nemen voor Xavier Boog en Nicolas Aubin. Om daarna Xavier Boog beide resterende manches te zien winnen. De BUD Kawasaki piloot bleek in de tweede manche Nicolas Aubin en Valentin Teillet te snel af. In de derde manche (tevens ook een superfinale) wist Jason Clermont als tweede te finishen voor MX2 piloot Maxime Desprey.

Deze Maxime Desprey, een teamgenoot van Xavier Boog, had voorafgaand aan deze superfinale al twee manches weten te winnen. Dit voor Nicolas Dercourt en de op een 2B Yamaha rijdende en in de MX2 klasse aantredende Cedric Soubeyras.

Onze landgenoot Daymond Martens finishte knap zevende algemeen in de MX1 klasse. Dit op het parcours van Saint Jean D’Angely, een parcours dat enorm verschilt van het Le Touquet strand waar dezelfde Daymond Martens al knap tweede finishte enkele weken terug.


Alle resultaten kan u op de website van elite-motocross.fr

Tekst: Matthias Van Eeckhoven