X

Jeffrey Dewulf stijgt naar de derde plaats in het ONK

emert – Ondanks een tiende plaats tijdens de tweede wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap stijgt Jeffrey Dewulf in de tussenstand. De SDS Racing-rijder staat nu derde op slechts vijf punten van leider Ceriel Klein-Kromhof. De omstandigheden waren bijzonder slecht in het Gelderse Halle waar de regen met bakken uit de lucht kwam. Daarbij kreeg de 23-jarige crosser ook nog af te rekenen met pech waardoor hij tevreden moest zijn met de tiende plaats. De overwinning ging naar de Oostenrijker Pascal Rauchenecker, hij wist de eerste en enige manche te winnen.

De start van de eerste manche is goed maar buurman Folkers is iets beter weg en komt naar binnen waardoor Jeffrey even plaats moeten maken. In de eerste bocht beginnen de problemen voor de crosser uit Jabekke als de ‘Holeshot-button’ niet los wil gaan. Voor de start trekken de rijders hun machine in die ‘Holeshot-button’ om het voorwiel niet te snel de lucht in te zien komen wanneer er op het gas gegaan wordt. Deze button bleef echter hangen waardoor de voorvering ingedrukt bleef en geen werking had. Heel voorzichtig moest Jeffrey verder rijden en probeerde hij de button los te krijgen. Dit wilde niet lukken waardoor hij een pitsstop moest maken. Het probleem werd opgelost en op de 36e plaats begint de wedstrijd van Jeffrey dan eindelijk wanneer iedereen al uit beeld is verdwenen. Als een warm mes door de boter stuurt de Belg zijn Yamaha door het rijdersveld heen. Links en rechts weet hij zich naar voren te rijden. In slechts twee ronden stuurt Jeffrey zich van de 36e naar de 21e plaats! Maar daarmee is hij nog niet tevreden en hij blijft maar doorgaan. Met succes want met nog twee ronden te gaan komt de door Ultimate Racing Suspension gesteunde rijder op een dertiende plaats voorbij aan start-finish. Veel rijders hadden zich hierbij neer gelegd maar Jeffrey niet en hij blijft doorgaan tot het zwart-wit geblokt naar beneden gaat. Zijn inzet wordt beloond want er worden nog drie plaatsen goed gemaakt waardoor de wedstrijd van 30 minuten en 1 ronde op een tiende plaats wordt afgesloten!

De wedstrijdleiding besluit in overleg met de organisatie en de veiligheidsdiensten dat de tweede wedstrijd wordt afgelast. De uitslag van de eerste manche is dus tevens het dagklassement.

Uitslagen KNMV ONK #2 MX1; Halle, NL:
1e manche
1 Pascal Rauchenecker A KTM
2 Yentel Martens B Husqvarna
3 William Saris NL Kawasaki
4 Tom Soderstrom S Kawasaki
5 Rick Satink NL Husqvarna
10 Jeffrey Dewulf B Yamaha
2e manche
1 = AFGELAST!
2
3
4
5
MX1 Dagklassement
1 Pascal Rauchenecker A KTM 1-0
2 Yentel Martens B Husqvarna 2-0
3 William Saris NL Kawasaki 3-0
4 Tom Soderstrom S Kawasaki 4-0
5 Rick Satink NL Husqvarna 5-0
10 Jeffrey Dewulf B Yamaha 10-0

Door: Steven van Kempen/KEMCO

Tussenstand KNMV ONK MX1 na 2 wedstrijden
1 Ceriel Klein Kromhof NL KTM 53
2 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha 50
3 Jeffrey Dewulf B Yamaha 48
4 William Saris NL Kawasaki 48
5 Yentel Martens B Husqvarna 45

Foto: Ronnysfoto