X

Koppen rollen in Britse MX Scene

Enkele dagen geleden berichtte we u al over het spijtige ongeval van Mel Pocock. De Britse piloot in loondienst van Steve Dixon, werd in de wedstrijd van Hilton Park geraakt door een motorfiets van een gevallen collega. Deze nog niet afgeslagen motor richtte als een ware kettingzaag een enorme ravage aan, aan Pocock’ arm, hand en amputeerde gedeeltelijk een stuk duim.

Een spijtig ongeval, waren het niet dat de handelingen na het ongeval van puur amateurisme betuigde. Het was dan ook Brian Higgins, voorzitter van het Britse Motorcross kampioenschap en tevens ook verantwoordelijke voor de plaatselijke organisatie in Hilton Park, die als grote schuldige werd aangeduid. Vanaf zondag werd de druk dan ook steeds groter en groter op Brian Higgins. Maar ook op de ACU (Britse Motorsport bond), om de man de deur te wijzen. Het is echter Brian Higgins die vandaag de eer aan zichzelf houdt en opstapt. In de brief, waarvan hier een copy, bekend de man géén schuld. Hij schrijft evenwel dat hij na de bakken kritiek, het kampioenschap wil beschermen van enige schade, daarom verkiest hij er dan ook voor om zichzelf niet meer te binden aan het ‘Maxxis ACU British Motocross Championship’ zoals het zo mooi heet.

Wie de man zal opvolgen zal volgende woensdag worden besloten. Wel al staat vast dat deze onafhankelijk zal zijn, waaronder wij verstaan dat deze géén connecties met clubs noch teams zal hebben.

Hoe gaat het ondertussen met Mel Pocock?

Naast de ‘politieke’ afhandeling van het ongeval van Mel Pocock, is er uiteraard ook de fysieke afhandeling. Het blijft namelijk voor de Brit bang afwachten of volledig herstel enigszins mogelijk is. Zo staat er aanstaande maandag een zware, tien uur durende operatie op het programma. Tijdens deze operatie zullen vier chirurgen aanwezig zijn die zullen beslissen over de toekomst van het hand van Mel Pocock. Positief nieuws is eveneens wel dat de piloot van Steve Dixon enige gevoel en beweging in vingers heeft.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven