X

Lieber toch wel opgelucht na Thaise crash

De grootste verrassing in het FIM MX2 Wereldkampioenschap is wel zeker onze landgenoot Julien Lieber geweest. De Yamaha ligt hem duidelijk wel goed en pakte dan ook een podiumplaats in Qatar door tweede te worden na Jeffrey Herlings. Maar ook zijn derde plaats in de tweede reeks in Thailand mocht er wel zijn ondanks zijn zware crash die hij maakte in de eerste reeks.

“Alles ging echt goed tot dat ik crashte op de triple jump,”herinnert hij zich. “De ronde ervoor kwam ik iets te kort op de sprong, dus probeerde ik het een beetje sneller te doen. Ik weet nog steeds niet wat er gebeurde bij de landing.”

“Ik ging er echt hard af en had niet verwacht om in de tweede reeks nog te kunnen starten,”zegt hij. “Ik moest me echt wat gaan stretchen want ik voelde precies dat mijn wervels aan één kant wat waren samengedrukt. Dus ging ik maar van start in de tweede reeks, ik ging als vijfde van start en kon enkele rijders passeren om zo toch als derde te finishen. Maar nu voel ik het wel allemaal.

De twintigjarige Lieber werd misschien wel wat onderschat na zijn ongelukkige doortocht bij het Rockstar Suzuki Europe MX2 team. Maar op het einde van afgelopen zomer werd hij opgevist door het team van Tim Mathys en kregen we dus de wedergeboorte van Lieber te zien met terug het vertrouwen en de juiste snelheid. Momenteel staat hij vierde in de tussenstand van het wereldkampioenschap MX2 na deze persoonlijke beste resultaten op GP niveau.

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: CDS