X

Net geen top tien voor Mike Vanderstraeten!

De omstandigheden waren bijzonder slecht tijdens de tweede wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap. Het normaal zo mooie circuit ‘De Kappenbulten’ kreeg verschrikkelijk veel water te verwerken. Mike Vanderstraeten, uitkomend in de kleuren van GM Racing, werd elfde tijdens de eerste manche. Later bleek dit de enige manche te zijn want de wedstrijdleiding besloot de wedstrijd vroegtijdig af te lassen. De overwinning in de MX1-klasse ging naar de Oostenrijker Pascal Rauchenecker, Ceriel Klein Kromhof is de nieuwe leider in de tussenstand.

Het circuit wordt alsmaar slechter door de neerslag die maar blijft vallen. Een goede start is heel belangrijk want er zal een ‘droge lijn’ gaan ontstaan en wanneer je daar vanaf raakt heb je een probleem. De eerste manche begint goed voor de Husqvarna-rijder die omstreeks de tiende plaats uit de eerste bocht komt. In de tweede bocht gaat het echter mis en Mike raakt betrokken bij een valpartij met nog vier collega’s. Iedereen kan weer verder maar er gaat natuurlijk heel veel tijd verloren. De door Airport Service JL gesteunde rijder gaat in de achtervolging en sluit de eerste ronde op een 32e plaats af. Gelukkig wordt snel het juiste tempo gevonden en Mike rijdt zich geweldig verder en verder naar voren. Na ruim 20 minuten wedstrijd wordt de tiende plaats overgenomen van de Zweed Jesper Jonsson. De tiende plaats lijkt voor de crosser uit Tessenderlo te gaan worden maar landgenoot Jeffrey Dewulf denkt daar anders over en slaat in de laatste ronde nog toe. De elfde plaats is voor Mike die trots kan terug kijken op deze eerste manche die niet lekker was begonnen maar vervolgens knap werd voortgezet. De wedstrijdleiding besluit in overleg met de organisatie en de veiligheidsdiensten dat de tweede wedstrijd wordt afgelast. De uitslag van de eerste manche is dus tevens het dagklassement.

Volgende wedstrijd
Over twee weken gaat het Belgische Kampioenschap verder op het circuit van Mons. Weer twee weken later hoopt Mike aan de start te kunnen verschijnen tijdens de vijfde wedstrijd van het FIM Wereld Kampioenschap MXGP op het circuit van Valkenswaard. Het KNMV ONK gaat op 14 mei verder op het mooie circuit van Rhenen.

KNMV ONK #2 MX1; Halle, NL:

1e manche
1 Pascal Rauchenecker A KTM
2 Yentel Martens B Husqvarna
3 William Saris NL Kawasaki
4 Tom Soderstrom S Kawasaki
5 Rick Satink NL Husqvarna
11 Mike Vanderstraeten B Husqvarna
2e manche
1 = AFGELAST!
2
3
4
5
6
MX1 Dagklassement
1 Pascal Rauchenecker A KTM 1-0
2 Yentel Martens B Husqvarna 2-0
3 William Saris NL Kawasaki 3-0
4 Tom Soderstrom S Kawasaki 4-0
5 Rick Satink NL Husqvarna 5-0
11 Mike Vanderstraeten B Husqvarna 11-0
Tussenstand KNMV ONK MX1 na 2 wedstrijden
1 Ceriel Klein Kromhof NL KTM 53
2 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha 50
3 Jeffrey Dewulf B Yamaha 48
4 William Saris NL Kawasaki 48
5 Yentel Martens B Husqvarna 45
10 Mike Vanderstraeten B Husqvarna 26

Door: Steven van Kempen/KEMCO – Foto: CDS