X

PR: Eerste podium voor Julien Lieber & Standing Construct Yamaha Yamalube in Qatar

Julien Lieber van het Standing Construct Yamaha Yamalube Team heeft in Losail, Qatar zijn allereerste podiumplaats uit zijn carriere weten te behalen. Lieber reed twee sterke manches en werd met een derde en een tweede plaats in de manches tweede in het dagklassement. Valentin Guillod heeft een constante start gemaakt in dit nieuwe seizoen en werd met een achtste en een zesde plaats achtste in het dagklassement.

De eerste wedstrijd van het seizoen brengt altijd wat extra spanning met zich mee. Ondanks dit keken beide rijders met vertrouwen uit naar deze wedstrijd want ze wisten dat hun voorbereiding op het nieuwe seizoen goed was geweest. Tijdens de kwalificatie op vrijdag was het Julien die als zevende over de finish wist te komen en zich hiermee verzekerde van een goede startplaats. Dit kon helaas niet gezegd worden van Valentin. Hij zat er in de beginfase goed bij maar op een zesde plaats rijdend ging hij in de fout en werd hierdoor pas twintigste. Dit betekende voor Valentin dat hij in beide manches vanaf de buitenzijde moest starten.

In de eerste manche was het Julien die de beste start had genomen en rond de zevende plaats door de eerste bocht kwam. Met een goed ritme kwam hij in de eerste helft naar een vijfde plaats toegereden maar de fanatieke Belg zag dat er meer inzat en begon druk uit te oefenen op Jeremy Seewer en Pauls Jonass. Beide rijders moesten hun meerdere erkennen in Lieber en zo stootte hij door naar een derde plaats. Ook kreeg hij nog de aansluiting met tweede man, Dylan Ferrandis, maar de tijd was tekort om nog een serieuze aanval in te kunnen zetten waardoor hij tevreden op een derde plaats over de finish kwam. Valentin moest vanaf de buitenzijde starten en kwam pas op een dertiende plaats uit de eerste ronde. Op het verraderlijke circuit deed Valentin wat hij kon en wist in de eerste helft van de wedstrijd verschillende plaatsen winst te boeken. Echter op een achtste plaats rijdend kon hij zevende man, Max Anstie, niet passeren en werd zo op een achtste plaats afgevlagd.

De tweede manche was voor Julien Lieber nog beter als de eerste manche. Hij startte als derde en kreeg na een aantal ronden de tweede plaats in handen. Julien reed strakke rondetijden en hield goed stand op een tweede plaats. Hij slaagde erin om de concurrentie op afstand te houden en kwam uiteindelijk op 2.7 sec van winnaar Jeffrey Herlings als tweede over de finish. Ook Valentin kwam ditmaal een stuk beter uit de start. Het eerste deel van de wedstrijd verliep goed en hij knokte zich terug naar een vijfde plaats. Echter in het midden van de wedstrijd moest hij deze positie afstaan aan een ontketende Dylan Ferrandis en viel terug naar een zesde plaats. Valentin bleef knokken voor wat hij waard was en wist de zesde plaats in handen te houden tot over de finish.

In het dagklassement eindigde Julien op een tweede plaats en Valentin legde beslag op een achtste plaats. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in Thailand.

Uitslagen Grand Prix MX2 Qatar:
Eerste manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Dylan Ferrandis
3 Julien Lieber
4 Tim Gajser
5 Jeremy Seewer
8 Valentin Guillod

Tweede manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Julien Lieber
3 Aleksandr Tonkov
4 Pauls Jonass
5 Dylan Ferrandis
6 Valentin Guillod

Daguitslag MX2:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Julien Lieber 42 Pnt
3 Dylan Ferrandis 38 Pnt
4 Tim Gajser 32 Pnt
5 Aleksandr Tonkov 31 Pnt
8 Valentin Guillod 28 Pnt