X

PR: Nancy van de Ven toont karakter in eerste GP Dames in Qatar

Yamaha-rijdster Nancy van de Ven heeft in de eerste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap Dames in Losail, Qatar laten zien dat ze met de snelste dames van de wereld mee kan. De dame uit Vlissingen reed in de eerste manche lang aan de leiding totdat ze hard ten val kwam en niet meer kon doen dan uitrijden op een zestiende plaats. Ondanks pijn in haar hele lichaam kwam ze in de tweede manche sterk terug door als derde over de finish te komen.’

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, was het van de Ven die als eerste door de eerste bocht kwam. Gelijk zette ze een hoog tempo in en slaagde erin om regerend Wereld Kampioene, Kiara Fontanesi, ronde na ronde achter zich te houden. Echter in een snelle ritmesectie kwam Nancy verkeerd uit op de laatste dubbelsprong en kwam hard ten val. Normaal springt Nancy gelijk terug op haar machine maar nu moest ze heel even op haar knieen blijven zitten omdat ze zich flink bezeert had. Toch stapte ze terug op de motor maar omdat ook de motor veel schade op had gelopen, moest ze eerst naar de pits om de nodige dingen recht te laten zetten. Nancy reed de wedstrijd nog wel uit maar omdat de valpartij en haar pitstop veel tijd hadden gekost zat er niet meer in dan een zestiende plaats.

Tussen de manches in moest Nancy bij de wedstrijdarts komen omdat ze na de valpartij een bloedneus had en de arts had gezien dat ze hard met haar hoofd in aanraking kwam met de grond. Na verschillende testen kreeg ze groen licht om in de tweede manche van start te mogen gaan. Nancy had haar twijfels voor de tweede manche want ze had een zere knie en zag wazig. Toch was ze vastbesloten om te rijden en er het beste van te maken. Na het vallen van het starthek zat ze er opnieuw goed bij en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Ondanks haar zware valpartij van in de eerste manche had ze gelijk een goed gevoel en sprong ze alle verre schansen. Ondanks dat het rijden lekker ging, moest ze in de beginfase Livia Lancelot en Meghan Rutledge laten passeren. Nancy bleef Rutledge volgen en wist haar gedurende de wedstrijd terug te pakken. Op het verraderlijke circuit had ze een goed ritme in handen en wist de derde plaats in handen te houden tot over de finish.

Met een 16-3 in de manches eindigde Nancy op een zevende plaats in het dagklassement. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in Thailand.

Commentaar Nancy van de Ven:’Het rijden ging heel goed in de eerste manche. Ik stond onder druk van Kiara Fontanesi maar kon haar lang achter mij houden. Ik dacht dat wanneer ik de laatste dubbelsprong van de waves niet zou springen, ze mij zou passeren. Helaas kwam ik veel te kort en sprong bovenop de tweede bult. Ik kwam hard ten val en had echt even tijd nodig om de klap te verwerken en weer verder te kunnen. Ook de motor had veel schade opgelopen waardoor ik naar de pits moest om alles recht te laten zetten. Hierdoor zat er niet meer in dan een zestiende plaats. Tussen de manches in moest ik naar de wedstrijdarts omdat die mij had zien vallen en omdat ik een bloedneus had. Na verschillende testen kreeg ik groen licht om toch te kunnen starten in de tweede manche. Ik had overal pijn en vooral mijn knie zorgde voor problemen. Daarnaast zag ik wazig waardoor ik besloot om tussen de manches in even te gaan slapen. Toen ik naar de start ging voor de tweede manche zag ik nog steeds niet scherp en ook kon ik mijn spoortje achter het starthek niet goed klaar maken vanwege de pijn in mijn knie. Toch kwam ik goed weg en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Ik had niet gedacht dat ik gelijk alles weer zou springen maar dit ging eigenlijk vanzelf. Het rijden ging lekker en ik wist tijdens de manche Meghan Rutledge nog terug te pakken en werd derde. Hier ben ik na zo’n zware valpartij echt heel blij mee’.

Uitslagen Grand Prix Dames Qatar:
Eerste manche
1 Livia Lancelot
2 Kiara Fontanesi
3 Meghan Rutledge
4 Francesca Nocera
5 Genette Vaage
16 Nancy van de Ven

Tweede manche
1 Livia Lancelot
2 Kiara Fontanesi
3 Nancy van de Ven
4 Meghan Rutledge
5 Larissa Papenmeijer

Daguitslag Grand Prix Qatar
1 Livia Lancelot 50 Pnt
2 Kiara Fontanesi 44 Pnt
3 Meghan Rutledge 38 Pnt
4 Francesca Nocera 33 Pnt
5 Genette Vaage 30 Pnt
7 Nancy van de Ven 30 Pnt


Nieuwsfoto: Bavo