X

PR: Nancy van de Ven weer net naast het podium in GP Dames in Thailand

Yamaha-rijdster Nancy van de Ven is tijdens de tweede wedstrijd om het Wereld Kampioenschap Dames in Thailand dicht bij het podium gekomen. Na haar vierde plaats in de eerste manche reed de dame uit Vlissingen in de tweede manche lang op een tweede plaats. Echter in het tweede deel van de wedstrijd moest ze vanwege de warmte het tempo laten zakken en dit had tot gevolg dat Livia Lancelot en Meghan Rutledge haar wisten te passeren en ze als vierde over de finish kwam.

Net als op zaterdag was het ook vandaag weer bloedheet in Thailand. Temperaturen rond de veertig graden zorgden ervoor dat de dames tot het uiterste moesten gaan om de hele manche op de motor te kunnen blijven zitten. Nancy was er na haar sterke inhaalrace van zaterdag opgebrand om een gooi richting de top drie te doen.

De dame uit Vlissingen pakte een hele goede start en dook als eerste de eerste bocht in. De fanatieke van de Ven ging ervoor maar moest in de beginfase regerend Wereld Kampioene Kiara Fontanesi laten passeren. Lang reed ze op een tweede plaats en opdat moment had ze ook de tweede plaats in het dagklassement in handen. Echter in het tweede deel van de wedstrijd kreeg van de Ven het zo warm dat ze het tempo moest laten zakken. Ze probeerde het zo hoog mogelijk te houden maar haar lichaam werkte niet meer mee en daarnaast begon ze vanwege de hitte wazig te zien. Livia Lancelot en Meghan Rutledge kwamen dichterbij en die wisten Nancy in de slotfase nog te passeren. Ze had geen kracht meer om terug te vechten en kwam totaal leeggereden op een vierde plaats over de finish.

Met een 4-4 in de manches eindigde Nancy ook op een vierde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Wereld Kampioenschap is ze opgeklommen naar een vijfde plaats. Op 24 mei gaat het Wereld Kampioenschap verder in het Britse Matterley Basin. Volgende week zondag zal Nancy zich proberen te kwalificeren voor de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Gemert.

Nancy van de Ven: ‘Weer vierde in het dagklassement en dus net naast het podium. Ik had het podium lange tijd in handen maar vanwege de warmte kon ik gewoon niet meer. Ik raakte vermoeid, begon wazig te zien, kreeg zweet in mijn ogen en mijn voeten leken wel in brand te staan. Ik heb het geprobeerd maar helaas is het weer niet gelukt. Na de manche ben ik in een ijsbad gegaan om af te koelen want ik was helemaal kapot. Wel ben ik in de WK stand opgeklommen naar een vijfde plaats!’

Uitslagen WK Dames in Thailand

Eerste manche
1 Kiara Fontanesi
2 Livia Lancelot
3 Meghan Rutledge
4 Nancy van de Ven
5 Larissa Papenmeijer
Tweede manche
1 Kiara Fontanesi
2 Livia Lancelot
3 Meghan Rutledge
4 Nancy van de Ven
5 Larissa Papenmeijer
Daguitslag WMX
1 Kiara Fontanesi 50 Pnt
2 Livia Lancelot 44 Pnt
3 Meghan Rutledge 40 Pnt
4 Nancy van de Ven 36 Pnt
5 Larissa Papenmeijer 32 Pnt
Tussenstand Wereld Kampioenschap Dames
1 Kiara Fontanesi 94 Pnt
2 Livia Lancelot 94 Pnt
3 Meghan Rutledge 78 Pnt
4 Francesca Nocera 63 Pnt
5 Nancy van de Ven 61 Pnt

Foto: Bavo Swijgers