X

Tixier “echt teleurgesteld” door te missen Argentijnse GP na FIM straf

Regerend wereldkampioen MX2 Jordi Tixier heeft voor het eerst gesproken na de sanctie en het verbod dat hij krijgt om deel te nemen aan de derde Grand Prix van 2015, namelijk die van Argentinië op 29 maart. Nadat hij een woordenwisseling had gehad met het medisch personeel tijdens de Grand Prix van Thailand heeft dus geleid tot een schorsing van één maand effectief.

Afgelopen vrijdag is er door Youthstream een persbericht verstuurd over de handelingen die Tixier heeft gedaan. Dit beschouwd men als onaanvaardbaar gedrag en is dus in strijd tegen de FIM World Championship regels.

Tixier stortte in elkaar op enkele meter voor de finish in de eerste reeks in Nakhonchaisri, dit in temperaturen die bijna de veertig graden bereikte en moest dus worden geholpen door de baancommissarissen en vervolgens naar het medisch centrum worden gebracht wegens uitputting verschijnselen door de enorme hitte. De CLS rijder was één van de vele die hulp nodig hadden en zelfs reeks winnaar Jeffrey Herlings had die hulp nodig aan het podium. Zonder deze hulp zou hij niet in staat zijn geweest om aan de start te komen van deze tweede reeks, toch kreeg de Fransman startverbod door de problemen met de lokale artsen.

De FIM weigerde te vergelijken of het gedrag te aanvaarden van de 22-jarige Tixier, zelfs in deze extreme omstandigheden en zo werd het in beroep gaan van rijder en team ook meteen verworpen.

“In heel mijn leven heb ik nog nooit iemand geslagen en sinds ik van 2010 naar de GP’s kom heb ik me altijd correct gedragen en nooit problemen gemaakt, “verklaard Tixier exclusief aan ons. “In Thailand was het echt warm en na vijfendertig minuten had ik gewoon geen controle over mijn lichaam en mijn hoofd meer. Toen ik me wat beter voelde had ik er spijt van als ook tegen die persoon.”

“Ik ben echt teleurgesteld over de straf en vind het ook niet eerlijk,”voegde hij er aan toe. “Ik voel me echt slecht nu. Op dit moment zit ik zelfs te denken om te stoppen met mijn carrière, omdat ik er erg hard ben teleurgesteld nu.”

Tixier staat momenteel op een twaalfde plaats in de tussenstand met 65 punten achter voormalig teamgenoot Jeffrey Herlings die alle vier reeksen al heeft gewonnen. Hij zal dus pas opnieuw kunnen concurreren tijdens de Grand Prix van Trentino (Italië) op 19 april.

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: CDS