X

Trey Canard out voor de rest van het Supercross seizoen

Trey Canard die zaterdagavond in Detroit een gebroken linkerarm heeft opgelopen, zal deze week zijn persoonlijke arts gaan bezoeken in Oklahoma om een herstelplan en de tijd die daar voor nodig is te bekijken, volgend het HRC Honda team.

Canard kwam dus ten val tijdens de eerste 450SX Semi Final toen Jake Weimer zijn sprong wat miste en Canard boven op hem landde. Volgens de laatste berichten zou Weimer een gebroken arm, een geperforeerde long en een hersenschudding hebben over gehouden van deze ongelukkige val.

Trey Canard : “Het is echt een serieuze tegenslag om op deze manier de Supercross Series moeten te verlaten, zeker omdat ik voelde dat ik aan mijn beste seizoen tot nog toe bezig was,” zegt hij. “Het was echt een harde crash, maar het kon nog erger geweest zijn en ik hoop dan ook echt dat Jake (Weimer) het goed maakt. Ik ben dan ook teleurgesteld voor gans het team, omdat ze zo hard gewerkt hebben voor mij de afgelopen jaren. Het kampioenschap lag misschien niet meer binnen bereik, maar met een paar supercross zeges erbij hadden we toch wel mooi tweede kunnen eindigen denk ik. Blessures zijn natuurlijk niet leuk, maar er is nu eenmaal niets aan te doen. We gaan ons proberen zo goed mogelijk te verzorgen en dan weer gezond terug keren in de Nationals. Ik waardeer enorm de steun van alle fans en kijk er naar uit om iedereen zo snel mogelijk terug te zien.”

Trey Canard staat momenteel tweede in het SX450 kampioenschap, maar zal nu toch de rest van de AMA Monster Energy Supercross series moeten missen. Het is voorlopig nog niet bekend wanneer hij terug klaar zal zijn om aan de start te komen van de Lucas Oil Pro Motocross.

Tekst : @Kris…
Foto : Cudby Photo