X

Charlier rekent op steun van Jacky Vimond in de MXGP

Een zevende plaats in de tweede reeks van de Grand Prix van Argentinië toont dat de 24MX Honda rijder Christophe Charlier misschien toch wel een paar keer een hoofdrol gaat spelen in de MXGP klasse. De voormalig Europees kampioen is dan ook één van de `Rookies` in de MXGP. De 23-jarige die voor het eerst op de ondersteunde Honda Motor Europe CRF450R zit heeft toch wel wat potentieel in zich. Na wat hersteld te zijn van een beenblessure, liep het MXGP debuut niet zo schitterend voor Charlier in Qatar (beste resultaat van 20e ) en moest hij zelfs de tweede wedstrijd in Thailand missen.

Vrij van blessure leed en bloeduitstortingen reisde Charlier dan toch af naar Argentinië. (de winnaar van twee MX2 manches afgelopen tweetal jaren leek zijn lengte niet mee te hebben op de MX2 motor) Op het circuit van Neuquen pakte hij dan ook een knappe zevende plaats net achter Factory Honda rijder en voormalig MX of Nations teamgenoot Gautier Paulin. “Het was een echt probleem om te rijden met die blessure, maar nu ben ik er van af en heb ik terug plezier op de motor,” zei de Corsiaan die één van de vier rijders is die de overstap maakte uit de MX2 waar hij drie jaar in het fabrieksteam van Yamaha zat.

Charlier stond vorig seizoen nog onder begeleiding van Mickael Pichon en rekent nu op de ervaring van voormalig wereldkampioen Jacky Vimond om hem te helpen op de iets stevigere 450 motor. De #23 is een snel en getalenteerde rijder die soms wat worstelt met het zelfvertrouwen en strategie om zijn vermogen op hoogst niveau uit te spelen. “Ik ben nu bezig met Jacky Vimond, dus ben ik benieuwd naar de volgende wedstrijden hoe het zal gaan,” laat hij weten. Charlier gebruikte de 450 al de afgelopen jaren als voorbereiding en is dus al wat gewend aan de extra kracht van deze motor. Maar moet nu nog de set-up van de MX24 machine wat verfijnen voor de MXGP klasse. “Ik denk wel dat alle 450`s goed zijn,” verklaard hij als we vragen naar het gevoel van de CRF. “De Honda voelt goed aan en de kracht is wel ok, we moeten gewoon de afstellingen wat gaan verfijnen.”

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: 24MX Honda Racing / Bavo Swijgers