X

Herlings moet het perfecte seizoen vaarwel zeggen…

Wanneer Jeffrey Herlings zijn Red Bull KTM opraapte nadat hij tijdens de sprong samen met teamgenoot Pauls Jonass zijn motor moest loslaten tijdens de eerste reeks in Argentinië, zag hij dadelijk dat het stuur en gashendel was beschadigd en er geen vijfde reekszege op rij meer in zat voor hem. Dus de weg naar het perfecte seizoen zat er dus meteen op voor de Nederlander.

Hoewel hij wat worstelde met zijn fitheid voor de start van het wereldkampioenschap, won de #84 elke kwalificatie en de reeksen in Qatar als in Thailand grotendeels zonder enige bedreiging. Zijn machtspositie in het derde seizoen op rij in de MX2 was dus weer van start gegaan om nog meer statistische gegevens en records te gaan behalen voor dit twintig jarige talent, die in de laatste twee jaar maar eenmaal is verslagen geweest. Maar het zo gezegde Jonass-incident sluit dit perfecte 2015 seizoen al meteen uit.

“Ja! Dat is waar!” zei hij na de persconferentie in Argentinië nadat hij samen met Dylan Ferrandis met gelijk aantal punten aan de leiding staat in de tussenstand van het WK. “Alles ging echt goed want ik had alle kwalificatiewedstrijden gewonnen tot nu toe. Ik voelde ook dat ik voor een perfect seizoen kon gaan en zoveel mogelijk winnen, maar dan gebeuren dit soort dingen. Ik had niet verwacht dat er iemand in mijn rug ging springen, hij (Jonass) deed dit zeker niet met opzet. Het was gewoon een race-incident en daarmee uit. Ik ben dan ook blij dat we er allebei veilig vanaf zijn gekomen… maar ja het perfecte seizoen is nu gewoon weg.”

Ferrandis staat dus terug op gelijke hoogte met Herlings in de MX2 WK-tussenstand met zijn reekszege als ook de 25 bijhorende punten en zijn tweede plaats in de slotreeks in Argentinië. Herlings was zeker niet te neergeslagen door die tegenslag maar was vooral positief over het circuit in Patagonië. “Het is jammer om zo de leiding te verliezen in het kampioenschap en de bij horende tweeëntwintig punten, maar dat is sport hé.”

“Het circuit was prachtig en ik heb er zeker van genoten,”voegde hij er aan toe. “Het was deze verre trip zeker waard. Het was snel en het liep goed, grote sprongen zaten erin en ik hoop dat we volgend jaar hier terug kunnen komen.”

Herlings zijn wens word dan ook meteen in vervulling gebracht omdat Youthstream een driejarige overeenkomst heeft gemaakt met de organisatoren in Neuquen voor de Grand Prix van Argentinië.

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: KTM Images