X

Herlings op jacht naar nummer zes

De Grand Prix of Trentino was wel een nare ervaring voor de Red Bull KTM rijder Jeffrey Herlings. Zeker nu de voormalig tweevoudig wereldkampioen MX2 voor het eerst sinds 2012 een nederlaag leed zonder invloed van een blessure of mechanische problemen. De 20-jarige Herlings heeft een fenomenale carrière van 43 GP overwinningen op zijn naam staan eind 2014 en voegde dit seizoen daar nog eens twee bij dankzij de successen in Qatar en Thailand. In Argentinië stond Dylan Ferrandis op de hoogste trede van het podium en afgelopen zondag op het circuit van Pietramurata in Arco di Trento moest Herlings met gelijk aantal punten de zege laten aan Tim Gajser als gevolg van een betere uitslag in de tweede reeks.

Maar Herlings is zeker klaar om terug te slaan tijdens zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard komend weekend, niet alleen om terug aan de winnende hand te zijn maar ook om zijn record verder uit te breiden in het Nederlandse zand dat al van 2010 standhoud. Het was dan ook vijf jaar geleden dat Herlings zijn eerste succes kende als vijftienjarige rijder op de Factory KTM. Hij domineerde dan ook elk jaar de GP in Valkenswaard en stond dan ook te pronken met de speciale ‘6’ kit van Alpinestars voor zijn publiek dat was afgereisd naar het circuit gelegen dicht bij Eindhoven.

“Ik hoop echt dat het me zal lukken,” zei Herlings die bewust is van de reeks overwinningen op het Eurocircuit. “De GP ligt maar op 45 minuten van mijn thuis. Ik ga gewoon mijn training afwerken en mijn ding doen deze week. Elke GP overwinning is belangrijk voor mij, maar een record neerzetten is leuk en ik zal me er ook op focussen.”

Overigs heeft Herlings hetzelfde record op het circuit van Valkenswaard als Tony Cairoli. De Siciliaan heeft ook vanaf 2010 elk seizoen al de zege gepakt op het Eurocircuit en verdienen dan wel een speciale trofee van de Nederlanders ter ere van hun prestaties.

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: KTM Images