X

Max Nagl terug op snelheid in het WK

Na zijn tweede zege in het FIM Wereldkampioenschap MXGP 2015 en zijn derde al van in de laatste vijf Grand Prix is de Red Bull Ice One Husqvarna rijder Max Nagl misschien wel één titelkandidaten in dit nieuwe seizoen geworden. De Duitser heeft al herhaardelijk gesproken over zijn geluk binnen het Finse team dat zijn basis heeft in België en in handen is van Fomule 1 rijder Kimi Raikonen. De set-up van de FC450 heeft zeker bijgedragen tot een betere snelheid. In Qatar begon de 27-jarige al heel fel en won hij de beide reeksen al voor het eind van de eerste ronde. In Argentinië vorige week moest hij van uit de top tien komen en passeerde vervolgens een Ryan Villopoto , Tony Cairoli en Clement Desalle. Dit toont wel aan dat hij momenteel op hoog niveau presteert.

Nagl heeft nu misschien wel wat meer een flexibele en goeie ondersteunende structuur gevonden die zeker geschikt is voor zijn talenten en zeker voor het aanvoelen van de motor. Hopelijk blijven de blessures die toch wel achter elke hoek of kant kunnen liggen achterwegen en dan kan hij in de komende zes maanden zich toch wel eens gaan mengen in het strijdtoneel.

De laatste keer dat Nagl als tweede finishte in de eindstand van het wereldkampioenschap was in 2009. Maar de jaren nadien verliepen een pak minder, zo heeft hij wel wat last gehad van een groot aantal lichamelijke en gezondheidsproblemen, zelfs een ernstige rugblessure in 2011/2012 bracht zijn carrière bijna uit balans. Het waren deze kwalen die geleid hebben dat Nagl zijn reputatie als fantastisch snelle rijder ook even kwijt was in deze hele periode. Max maakt een knipoog naar de samenvatting van zich zelf in Argentinië wanneer we vroegen of hij al uit keek naar de MXGP kroon van Tony Cairoli na deze overtuigende en positieve start van het 2015 seizoen.

“Dit jaar voel ik me beter dan ooit, zou ik zeggen, maar het kampioenschap is nog lang en het belangrijkste is om blessure vrij te blijven,”zei hij. “Dit heb je niet altijd in hand, dus ik hoop echt dat ik blessure vrij kan blijven. Ik werk hard in de week om mijn snelheid nog beter te maken. We zullen proberen om op deze manier zo door te gaan.”

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: Husqvarna Images