X

Opkomend talent De Schaepmeester behaalt podiumplaats in BK enduro !

De tweedaagse wedstrijd op 25 & 26 april voor het Belgisch kampioenschap Enduro in Bilstain beloofde een zware manche te worden. Elke endurist en trial-rijder is zich ervan bewust hoeveel techniek dit moeilijke parcours vergt. Zeker nadat een aantal regenbuien zijn gevallen, wat afgelopen weekend het geval was. Toch wist Jarne De Schaepmeester, een jonge en gepassioneerde endurist uit Lubbeek en ML MX-TEAM rijder, als enige Vlaams-Brabander een podiumplaats te veroveren bij de Beloften.

Op dag 1 kregen zowel Jarne als de andere Beloften het hard te verduren doordat het domein erg glad en gevaarlijk was door de vele regen die de voorbije nacht gevallen was. Toch zag De Schaepmeester hier een kans om eindelijk te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Als echte endurist weet hij zich razendsnel een weg te banen door de modder en over de hindernissen. Reeds na twee van de vijf te rijden rondes staat Jarne op een comfortabele 4de plaats in het algemene klassement.

Ondertussen wordt het af te leggen parcours steeds moeilijker en slechter berijdbaar. Door de enorme motivatie om een podiumplaats te behalen en door de concentratie die De Schaepmeester tijdens de 5 uur durende wedstrijd weet te behouden, komt hij elke ronde dichter bij zijn doel. Resultaat : Jarne De Schaepmeester eindigt op een fantastische, algemene 2de plaats in het BK enduro.

De Schaepmeester start dag 2 met de gedachte de zware tweedaagse goed te kunnen afsluiten en zonder breuken naar huis te gaan. De aanhoudende regen transformeerde echter het enduro- en trialdomein in een schaatsbaan. Hij besluit geen risico’s te nemen en staat alweer na 2 van de 5 te rijden rondes op een 5de algemene plaats.

In de loop van de dag kwam echter de zon tevoorschijn en Jarne besloot er helemaal voor te gaan. De kloof tussen hem en de 4de plaats was echter moeilijk dicht te rijden. Jarne verlegt zijn grenzen door over zware hindernissen met rotsblokken en rioolbuizen te springen. Weinige deden het hem na. Hierdoor wint hij nog belangrijke seconden, maar net niet genoeg om een plaats hoger te eindigen. Jarne De Schaepmeester eindigt op dag 2 op een welverdiende 5de plaats in het BK enduro.

Door zijn vastberadenheid en vele trainingen heeft Jarne kunnen proeven van de top 3 bij de Beloften. Een podiumplaats blijft zijn grootste doelstelling. Na vijf wedstrijden in het Belgisch kampioenschap 2015 belandt Jarne De Schaepmeester op een eervolle 4de plaats in de E1 categorie van de Beloften. Voor wie Jarne De Schaepmeester aan het werk wilt zien kan aanstaande zondag 3 mei de 5de manche te Buzancy in Noord-Frankrijk bijwonen.

Tekst: SaraVdh
Foto’s : Jannik Dirkx, Zone-Rouge, Sara Vdh