X

PR: Jeffrey Dewulf zakt één plaats in het BK

De tweede wedstrijd van het Belgische Kampioenschap is er voor Jeffrey Dewulf een geworden om snel te vergeten. De SDS Racing-rijder werd veertiende in het dagklassement ondanks het uitvallen tijdens de tweede manche. In de tussenstand verliest de Yamaha-rijder een plaatsje, na twee van de vijf wedstrijden bezet hij de vijfde plaats. De overwinning op het zandcircuit van Mons ging naar regerend kampioen Jeremy Van Horebeek.

In de training ging het al mis voor Jeffrey die in de tweede ronden door een gebroken achteras stil viel. Hierdoor kon hij geen tijd zetten in de tijdtraining waardoor hij vanaf de tweede startrij aan de wedstrijden over 20 minuten en één ronde.

De eerste manche begon redelijk en van buiten de top twintig wist de Jabekkenaar zich snel naar voren te werken. Na drie ronden komt Jeffrey de top tien binnen maar dan gaat het mis met een valpartij als gevolg. De wedstrijd wordt gelukkig vervolgd maar meer dan de 16e plaats zit er niet in. Het circuit lag er zwaar bij en was hier en daar zelfs nog nat wat inhalen er niet gemakkelijker op maakte.

De tweede manche duurde tot in de eerste bocht, daar raakte de 23-jarige crosser betrokken bij een massale valpartij. De Yamaha kwam helaas niet ongeschonden uit deze valpartij en met de nodige schade was de wedstrijd vroegtijdig ten einde.

Voor de derde manche wisten de monteurs alles weer te repareer en recht te zetten. Vanaf de tweede startrij aan de wedstrijd beginnen is natuurlijk niet ideaal maar de eerste ronde werd in de top twintig afgerond. Daarna speelt de door Ultimate Suspension gesteunde rijder voor ‘Pacman’ en hij weet twaalf plaatsen te winnen in slechts vijf ronden! Het circuit werd steeds droger waardoor er meer lijnen kwamen. Op de zevende plaats aangekomen is de achterstand op Yamaha-collega Benoit Paturel fors te noemen. Natuurlijk probeert de door Loonbedrijf Verhulst gesteunde crosser nog naar de zesde plaats te klimmen. Mede door wat pech met de achterblijvers wordt de aansluiting bij de Fransman niet gevonden en wordt Jeffrey als zevende afgevlagd. “Het is geen geweldige dag maar gelukkig hebben wij deze nog positief af weten te sluiten. In de tussenstand verlies ik een plaats aan Yentel Martens maar het seizoen is nog lang. Ik wil graag Han van Ultimate Suspension bedanken voor de inspanning van de laatste weken. Wij hebben grote stappen weten te maken met de afstelling van de vering en hopelijk kunnen wij daar snel van profiteren. “ vertelt Jeffrey na de laatste manche.

Volgende wedstrijd:
Over twee weken wordt de Grand Prix van Europa verreden op het Eurocircuit van Valkenswaard. Jeffrey staat nog niet op de deelnemerslijst maar de Yamaha-rijder hoopt nog op een uitnodiging. Op 7 juni gaat het BK verder op de befaamde Kesterheide

Uitslagen BK#2 Inters Open; Mons, B:

1e manche
1 Ken de Dycker B KTM
2 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha
3 Steve Ramon B Suzuki
4 Yentel Martens B Husqvarna
5 Brent Vandoninck B Yamaha
16 Jeffrey Dewulf B Yamaha
2e manche
1 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha
2 Ken de Dycker B KTM
3 Steve Ramon B Suzuki
4 Ryan Houghton GB Yamaha
5 Marvin van Daele B KTM
DNF Jeffrey Dewulf B Yamaha
3e manche
1 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha
2 Ken de Dycker B KTM
3 Steve Ramon B Suzuki
4 Brent Vandoninck B Yamaha
5 Yentel Martens B Husqvarna
7 Jeffrey Dewulf B Yamaha
Dagklassement BK #2
1 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha 2-1-1
2 Ken de Dycker B KTM 1-2-2
3 Steve Ramon B Suzuki 3-3-3
4 Yentel Martens B Husqvarna 4-13-4
5 Marvin van Daele B KTM 8-5-7
14 Jeffrey Dewulf B Yamaha 16-DNF-7

Tussenstand BK Inters Open na 2 wedstrijden
1 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha 147
2 Ken de Dycker B KTM 109
3 Steve Ramon B Suzuki 97
4 Yentel Martens B Husqvarna 87
5 Jeffrey Dewulf B Yamaha 78

Door: Steven van Kempen/KEMCO – Foto: Ruben van Vreckem