X

Blessure beëindigd seizoen Dylan Ferrandis

Dylan Ferrandis kende een niet zo gelukkig weekend tijdens de Spaanse Grand Prix. Het Franse talent kende een woelig weekend en bovendien vertrok hij vanuit Talavera de la Reina met pijn in z’n linker been. Dit vanwege het feit dat Dylan tijdens de warming-up op zondag de knie had bezeerd. In een valpartij in de tweede manche werd de knie dan nogmaals geraakt.

Vandaag liet de Fransman dan ook onderzoeken uitvoeren. De Dokter had echter géén goed nieuws. De Monster Energy Kawasaki piloot heeft namelijk tijdens deze valpartijen schade opgelopen aan zijn meniscus, daarnaast zijn de ligamenten afgescheurd in de knie. Dit betekend dan ook het einde van het seizoen voor Dylan Ferrandis. Donderdag wacht hem een hersteloperatie.

Van Dylan Ferrandis word verwacht dat hij vanaf 2016 in het Amerikaanse supercross en Outdoor gebeuren zal uitkomen voor het Pro Circuit Monster Energy Kawasaki team van Mitch Payton. Spanje zou dus tevens ook wel eens de laatste Europese MX2 wedstrijd kunnen geweest zijn voor de Fransoos.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven

Je craignais le pire dimanche soir en quittant le circuit, car la douleur à ma jambe gauche était de plus en plus forte…

Posted by Dylan Ferrandis on dinsdag 12 mei 2015