X

Dixon Racing Team komt met nieuwe Amerikaan naar Britse GP.

De MX2 klasse kan rekenen op meer Amerikaanse aanwezigheid op de flanken van het Matterley voor de Britse Grand Prix over een drietal weken. Dit met een jonge rijder uit de rangen van het Pro Circuit Kawasaki team die op de KX250F van het Monster Energy Dixon Racing Kawasaki team van Steve Dixon komt te zitten. Darian Sanayei eindigde nog tweede in de Monster Energy Cup Amateur All-Stars in oktober vorig jaar en heeft ook twee overwinningen geboekt in de East Lites van de Amsoil Arenacross 2015 series. Hij zal dus zijn debuut maken in de zevende wedstrijd van het WK op de motor van Mel Pocock.

Sanayei is achttien jaar oud en zal volgende week richting Europa komen om minstens een achttal dagen te acclimatiseren in het Verenigd Koninkrijk voor zijn MX2 avontuur. Dixon geeft toe dat de `457` een positieve impact kan maken en is dan ook blij dat hij met zijn snelheid op de meest populairste circuit van de kalender kan rijden en dat hij in het team komt voor de rest van de 2015 campagne.

Op het verzoek van Monster die een atleten programma hebben in de VS samen met Pro Circuit Kawasaki, was het oorspronkelijk de bedoeling om Darian in de EMX te laten rijden in Matterley, maar kreeg meteen een upgrade naar de MX2 om te kijken hou het daar gaat. Dixon reageert hierop. “Als alles goed verloopt in Matterly dan kijken we vooruit naar de rest van het kampioenschap.”

“Natuurlijk rijd hij al met een Kawasaki en Pro Circuit maar we gaan zeker testen doen om zich goed te laten voelen op de motor,”voegde hij er aan toe.

Sanayei volgt hiermee in de voetsporen van Monster Energy Kawasaki rijder Thomas Covington die zijn eerste Europese kennismaking maakte in de EMX250 op het circuit van Matterly in 2013. Om dan vervolgens het jaar erop na een wild-card in Qatar, Thailand en Brazilië een heel seizoen af te weken.

Pocock is ondertussen ook al goed aan het revalideren en dit na een aantal operaties die hij moest ondergaan aan zijn gruwelijke beschadigde rechterhand die hij opliep tijdens de opener van het Brits kampioenschap in maart. “Met Mel moeten we nog een paar weken wachten om te zien wat zijn vooruitgang is,” zei Dixon. “Hij doet het heel goed op dit moment en blijft vooral heel positief.”

Tekst: Adam Wheeler / OTOR