X

Dylan Ferrandis reageerd op FIM straf

De Monster Energy Kawasaki rijder Dylan Ferrandis was na de wedstrijd in Valkenwaard een gefrusteerde man. De Fransman zat al heel het weekend te sukkelen met de juiste set-up voor de KX250F en daarbij zag hij ook nog eens zijn vierde podiumplaats van het seizoen wegvallen toen hij zijn voet uitstrekte richting Pauls Jonass. Door dit maneuver werd Ferrandis tien plaatsen terug geplaatst en zakte hij weg naar een zevende plaats in de eindstand.

“Toen iedereen moe begon te worden voelde ik mij nog OK,”zei Ferrandis. “Ik zat terug in het pak en twee bochten voor het startterrein ging ik over Guillod, maar Jonass zag mij komen op het rechte stuk en we kwamen gevaarlijk dicht bij elkaar en omdat we zo snel gingen was ik bang dat we met onze sturen elkaar zouden raken. Ik weet niet waarom maar ik stak mijn been uit voor de veiligheid en zeker niet om hem weg te duwen. Ik wist dat hij moe werd en ik wat sneller was. Ik was gewoon bang dat we tegen elkaar gingen rijden, want we waren echt dicht bij elkaar. Ik heb al wat blessures opgelopen de laatste jaren en wilde niet opnieuw ten val komen.”

Deze actie werd dus bestraft door de FIM en na Jordi Tixier die een maand schorsing kreeg na Thailand is dit de tweede straf al voor het CLS Kawasaki team dit seizoen. “Ik begrijp de Federatie niet,” zei Ferrandis die misschien wel in 2016 naar het AMA Supercross circuit verhuist. “Ok, het was niet juist wat ik deed , maar we rijden in het wereldkampioenschap en mijn doel is om te winnen. Als je weet welke risico`s we al nemen in deze sport, denk ik dat dit niets is. Maar nu kijk ik vooruit naar Spanje.”

Ferrandis word 21 jaar volgende maand en verwacht word dat Jeffrey Herlings de move gaat maken in 2016 naar de MXGP, zal de Kawasaki rijder automatische beschouwd worden als één van de titelkandidaten. Om zo toch de Red Bull KTM harmonie die al vanaf 2008 aan de macht is in deze categorie wat te gaan verstoren.

De prioriteit zal nu zijn om terug proberen wat punten goed te maken (momenteel staat hij 37 punten achter op Herlings) en het niveau van de motor terug te brengen. “We hebben al een paar weken problemen met de vering en we hebben hiervoor nog geen oplossing gevonden, hierdoor voel ik me ook nog niet goed op de motor,” zei hij na Valkenswaard. “Het liep al niet vlot op zaterdag en voelde dan ook dat ik op elk moment zou crashen bij elke jump. Mijn plan is nu een tijdje in Holland te blijven tot we dit opgelost hebben, zeker omdat het zo verschrikkelijk was in Valkenswaard.”

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: Kawasaki