X

Eli Tomac en Marvin Musquin winnen in Glen Helen

De tweede wedstrijd van de Lucas Oil Pro Motocross Championship vond plaats op het legendarische circuit van Glen Helen. Op de flanken van het Glen Helen Raceway circuit pakte Eli Tomac (450 Class) en Marvin Musquin (250 Class) uit met een dubbele reekszege. Voor Tomac was het zijn tweede zege op rij en Musquin pakte zijn eerste National van het seizoen.

450 Class
Geico Honda rijder Eli Tomac was na de openingsproef in Hangtown ook nu de beste in Glen Helen en scoorde dus een vier op vier in de gereden reeksen. Justin Barcia pakte de tweede plaats door een tweede en vierde plaats te rijden in de reeksen. Red Bull KTM rijder Ryan Dungey reed in de eerste reeks aan de leiding toen zijn motor even stil viel en zo toch wat plaatsen verloor en pas als zesde werd afgevlagd. In de tweede reeks werd hij tweede maar moest toch weer de duimen leggen voor Eli Tomac. Titelverdediger Ken Roczen kende een al wat betere dag in Glen Helen en pakte dan ook na een val in de openingsronde van de eerste reeks een achtste plaats en werd derde in de tweede reeks. De Fransman Christophe Pourcel tenslotte reed zich tweemaal net in de top tien met een negende en tiende plaats.

Overall Results 450 Class
1. Eli Tomac (1-1)
2. Justin Barcia (2-4)
3. Ryan Dungey (6-2)
4. Ken Roczen (8-3)
5. Weston Peick (5-6)
6. Chad Reed (4-8)
7. Blake Baggett (7-7)
8. Christophe Pourcel (9-10)
9. Phil Nicoletti (3-21)
10. Cole Seely (14-9)

250 Class
Het Red Bull KTM team pakte met Marvin Musquin niet alleen de dubbel in Glen Helen, maar ook op het podium. Namelijk Justin Hill de teamgenoot van de Fransman stond als nummer twee naast Musquin mee op het podium. De winnaar van Hangtown en meteen ook de leider in de tussenstand Jeremy Martin maakte niet zo een goeie beurt in Glen Helen. Net voor de start van de eerste reeks kreeg hij af te rekenen met mechanische problemen. De mekaniekers van het Yamalube/Star Racing/Yamaha team kregen de motor dan ook maar net klaar, maar toch was het starthek voor de eerste reeks al gevallen. Martin schoot dus als allerlaatste de baan op en finishte toch nog knap als vijfde. In de tweede reeks had hij wel een goeie start maar werd onderuit gereden door Jessy Nelson en moest hij terug komen van bijna de laatste plaats en werd hij toch nog zesde. Monster Pro Circuit Kawasaki rijder Adam Cianciarulo kwam tenslotte niet verder dan een twaalfde en tiende plaats op de Glen Helen Raceway.

Overall Results 250 Class
1. Marvin Musquin (1-1)
2. Justin Hill (2-5)
3. Jessy Nelson (4-4)
4. Joey Savatgy (3-7)
5. Alex Martin (11-2)
6. Shane McElrath (9-3)
7. Jeremy Martin (5-6)
8. Matt Bisceglia (6-11)
9. Kyle Peters (7-12)
10. Adam Cianciarulo (12-10)

2015 FMF GLEN HELEN NATIONAL RACE HIGHLIGHTS

Tekst : @Kris…
Foto : Cudby Photo