X

Filip Bengtsson onzeker voor Britse GP

Als gevolg van zijn zware crash tijdens de tweede manche in Valkenswaard liep 24MX Honda rijder Filip Bengtsson (23) een ernstige hersenschudding op. Zoals veel collega-motorcrossers in een dergelijke situatie onderschatte de meervoudige Zweedse kampioen de impact van de klap. Hij bleef dan ook verder trainen en rijden. Het zegt veel over Bengtsson’s doorzettingsvermogen dat hij in dergelijke zware omstandigheden toch nog een kwalificatierace en één manche wist te winnen tijdens de eerste wedstrijd om het Zweedse kampioenschap in Tibro.

Aangezien Filip tijdens de afgelopen Spaanse GP kampte met concentratieproblemen en een onverklaarbare vermoeidheid onderging hij hiervoor medisch onderzoek. Hieruit bleek gelukkig dat er geen schade is. Om helemaal te herstellen van zijn hersenschudding moet de getalenteerde Honda pilot wel een volledige rust respecteren. Op dit moment is het bijgevolg niet duidelijk of hij klaar zal zijn voor de volgende Grote Prijs, die van Matterley Basin in Engeland op 23 en 24 mei.

Filip Bengtsson: “Na mijn valpartij in Valkenswaard voelde ik me niet zo lekker. In de dagen erna had ik nog hoofdpijn en ik voelde me de hele tijd ook erg moe. Omdat ik voordien nog nooit zo’n hersenschudding had, besteedde ik te weinig aandacht aan die symptomen. Ik heb dan ook gewoon verder gedaan, wellicht heeft een lichte val in Tibro ook een rol gespeeld. In Spanje wist ik wel dat er iets mis was en daarom ben ik naar de dokter gegaan. Vandaag is uit een CT-scan van mijn hoofd gebleken dat de impact in Valkenswaard behoorlijk was. Ik heb er een hersenschudding en ook een lichte bloeding in mijn hersenen aan over gehouden. De bloeding is ook al snel vanzelf hersteld, toch is het belangrijk om nog te rusten. Helaas zal ik hierdoor de tweede race om het Zweeds Kampioenschap missen. Hopelijk kan ik er wel bij zijn voor de komende GP’s.”