X

Géén RV2 in Grand Prix van Spanje…

Ryan Villopoto zal de Grand Prix van Spanje ook aan zich laten voorbij gaan, dat heeft het KRT Monster Energy Kawasaki team laten weten in een persbericht. Volgens onze collega’s van de Britse website ‘MxVice’ vertoeft de Amerikaan momenteel in Amerika bij z’n trainer Aldon Baker. Dit officieel om zich volledig terug op te laden en volledig fit en scherp terug te keren. Want zo luidt het: Om Grand Prix overwinningen te kunnen bemachtigen moet je 100% zijn.

Maar dat de man met het indrukwekkende Amerikaanse palmares terug naar Amerika is getrokken voedt automatisch ook de geruchten als was de Grand Prix in Italië zijn laatste ooit. Al eerder werd er gewag gemaakt van een Ryan Villopoto die misschien een switch zou maken tussen het Grand Prix circus en het AMA Outdoor seizoen. Het AMA Outdoor seizoen dat start in Hangtown op 16 Mei.

Het wordt dus afwachten en uitkijken naar wat het zal worden. Het zou namelijk niet echt onlogisch zijn moest Ryan Villopoto gewoon een tikkeltje meer tijd nodig hebben om de irritante blessure aan het staartbeen te laten helen. Daarnaast rust een mens nog het liefst in een vertrouwde omgeving, en dat is de Aldon Baker trainingsfaciliteit uiteraard voor Ryan Villopoto. Het is namelijk zijn voormalige woning, en het kan en zal de veelvoudig kampioen vast tot rust brengen om daar te kunnen vertoeven tot en met de Grand Prix van Groot Brittannië, op 23 en 24 Mei.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven