X

KRT Kawasaki heeft vervanger voor Ferrandis beet!

Zoals u bij ons al kon lezen blesseerde, de momenteel tweede in de WK-tussenstand, Dylan Ferrandis zich tijdens de de Grand Prix van Spanje in Talaveira de la Reina. De jonge Fransman scheurde z’n ligamenten en blesseerde de meniscus aan de knie en kon daarmee meteen ook een kruis maken over het 2015 seizoen.

Om alle sponsors tevreden te houden was het dan ook aan Jean Jacques Luisetti, teameigenaar van het KRT Monster Energy Kawasaki MX2 Racing Team, om een vervanger te vinden. Géén makkelijke taak voor Luisetti, hun zoektocht eindigde echter verrassend bij de Bulgaar Petar Petrov. Deze kon blijkbaar makkelijk vanonder z’n lopende overeenkomst met het Hitachi Construction Machinery Revo KTM UK team, om zodoende dus de overstap te maken naar het Factory MX2 team van Kawasaki.

Petar Petrov die in het verleden o.a. uitkwam voor het Belgische Kemea Yamaha team staat voorlopig dertiende in de WK-tussenstand en zal vanaf de Grand Prix van Groot-Brittannië uitkomen voor het KRT Monster Energy Kawasaki team.

Jean Jacques Luisetti (Teameigenaar): “We waren genoodzaakt om een snelle beslissing te nemen, dit vanwege het feit omdat we met sponsoren en partners een afspraak hebben om in elke Grand Prix met drie piloten aan de start te staan. Maar kwalitatieve vervanger zoeken voor Dylan was echter niet makkelijk, op dit moment van het seizoen zijn er namelijk niet zo heel veel rijders meer beschikbaar. Gelukkig lachte vrouw Fortuna ons toe en waren we instaat om Petar Petrov aan te trekken. De jonge piloot zal zonder twijfel ons team nog wat extra internationale uitstraling meegeven. We zullen Petar zoveel mogelijk ondersteunen om zich zo snel mogelijk thuis te voelen. We vergeten echter ook Dylan niet die ook nog steeds op ons kan rekenen tijdens zijn revalidatie.”

Petar Petrov: “Ik kan niet anders zeggen dan dat ik enorm opgewonden ben over deze gekregen kans. Het Monster Energy Kawasaki MX2 Team is een factory team, en het maakt me enorm gelukkig dat dit team in mijn capaciteiten geloofd. Laat me stellen dat ik er van overtuigd ben het goed te kunnen doen met de steun die het team kan bieden en met de ervaring die ze hier in het team hebben. Ik kijk zo enorm uit om voor dit team uit te komen en om te zien wat er dan gaat gebeuren. Natuurlijk wil ik de hele staf bedanken voor hun vertrouwen en geloof in mij.”

Tekst: Matthias Van Eeckhoven